Bemutatták a nemzetpolitikai államtitkárság 2022. évi pályázati kiírásait

Bemutatták a nemzetpolitikai államtitkárság 2022. évi pályázati kiírásait

Potápi Árpád János, a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára november 25-én sajtótájékoztatón ismertette a 2022-re vonatkozó új pályázati lehetőségek részleteit a külhoni magyarság számára.

Elmondta, hogy a Magyar Állandó Értekezlet döntése értelmében 2021 a nemzeti újrakezdés éve, melynek keretében hat alprogramban – oktatási, kulturális, egyházi, sport, valamint ifjúsági, cserkész- és közösségi, illetve diaszpóra – lehetett idén pályázni.

A pályázati kiírások sikere alapján, illetve ezeket alapul véve a 2022. évre is meghirdetik a Nemzeti Újrakezdés Program I. és II. kiírását, amelyekre a magyarság összetartozása és szülőföldön való boldogulása szempontjából meghatározó tevékenységet folytató szervezetek nyújthatnak be pályázatot a mai naptól (2021. november 25.):

Emellett egy harmadik pályázati kiírásra is sor került a mai napon:

Tudnivalók a 2022. évre vonatkozó kiírásokról:

A Nemzeti Újrakezdés Program I. és II. kiírását 6 alprogramban hirdették meg: oktatási, kulturális, egyházi, sport, ifjúsági, cserkész és közösségi alprogram, valamint diaszpóra alprogram.

A pályázat benyújtása elektronikus formában történik a NIR online felületén. Egy pályázó felhívásonként 1 darab pályázatot nyújthat be. Kivételt képez a diaszpóra alprogram

Hírdetés

A Kárpát-medencei Testvértelepülési Programba nem külhoni, hanem magyarországi települési és megyei önkormányzatok jelentkezhetnek valamely külhoni településsel közösen megvalósítandó projektre.

Ebben a magyar–magyar közösségi kapcsolatok támogatása mellett új elemnek számít a magyar–magyar gazdasági kapcsolatok ösztönzése.

A magyar–magyar közösségi kapcsolatokban a támogatható tevékenységek a meglévő együttműködések kölcsönös fejlesztése; tapasztalatcsere, a tudás és a legjobb gyakorlatok átadásának támogatása; a magyar történelemhez kapcsolódó esemény és a magyar nemzeti ünnepekhez kapcsolódó közösen megvalósítandó program támogatása; a testvértelepüléseken működő oktatási és nevelési intézmények együttműködésének támogatása, a kulturális örökség ápolása, kulturális, ifjúsági és hagyományőrző tevékenységek megvalósításának támogatása; új testvértelepülési kapcsolatok kiépítése.

A magyar–magyar gazdasági kapcsolatokban a támogatható tevékenységek: gazdasági együttműködések kialakításának elősegítésére irányuló programok támogatása; gazdasági együttműködések fenntartásának elősegítésére irányuló programok támogatása;  tapasztalatcsere, a gazdasági szférában szerzett tudás és legjobb gyakorlatok átadását célzó programok támogatása; vállalkozói találkozók megvalósításának támogatása; a gazdasági együttműködést támogató program(ok)on, vállalkozói találkozó(ko)n résztvevő gazdasági szereplők, vállalkozások által bemutatott, előállított termékek népszerűsítése a testvértelepüléseken.

A fentiek alapján teljesen nyilvánvaló, hogy a külhoni magyarság a járványhelyzet idején is számíthat a magyar kormányra!

Az új pályázati felhívások a mai naptól elérhetőek a www.bgazrt.hu és a www.kulhonimagyarok.hu oldalakon.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »