Bemutatták a Hyundai i20 utasterét

Bemutatták a Hyundai i20 utasterét

A Hyundai, miután törölték a Genfi Nemzetközi Autószalont, az interneten mutatja be fokozatosan legnagyobb idei újdonságát, az i20 harmadik generációját. A külső dizájn után múlt héten már az utastérbe is betekintést nyertünk.

Első ránézésre is nyilvánvaló, hogy a Hyundai az utastérben is próbál innovatív megoldásokkal előrukkolni. Ennek mintapéldája a műszerfal, melynek domináns eleme a két új, 10,2 colos képernyő: az egyik a digitális műszeregység, a másik a médiarendszer érintőképernyője. 

A képek alapján arra következtetek, hogy az új i20 vezérlési funkciónak kezelése nagyon egyszerű lesz. A kormánykerék bal része a rádió és a hands-free telefonálás kezelésére szolgál, míg jobb oldalon tudjuk beállítani az adaptív sebességtartót és a sávelhagyást aktívan megakadályozó funkciót. Egyébként a navigáció adatait felhasználó tempomat először jelenik meg az i20-ban. Jó hír, hogy a Hyundai nem feledkezett meg a klasszikus vezérlési gombokról sem, s nem integrált mindent az érintőképernyőbe, így a rádió hangerősségét vagy a klímát még klasszikus vezérlőgombok segítségével is be tudjuk állítani. 
 

Míg az i20 előző generációja aránylag konzervatív volt, ez az aktuális már sokkal modernebb, s nemcsak a dizájn, hanem a technológiák terén is közelebb került a fiatalabb generációhoz. 

Hírdetés

Az immár vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is elérhető Apple CarPlay- és Android Auto-funkciók révén a felhasználók a fedélzeti kijelzőre tükrözhetik iOS és Android okostelefonjuk tartalmát és funkcionalitását.  Az autó csatlakozva van a világhálóhoz, így a sofőr bármikor megnézheti az aktuális közlekedési helyzetet, vagy kedvenc streaming-szolgáltatóján keresztül hallgathat zenét. A kategóriaelső Hyundai SmartSense biztonsági csomag számos új funkcióval is kiegészült. Ilyen az elülső ütközéselkerülő rendszer (FCA) új generációja, amely képes a gyalogosok és kerékpárosok felismerésére, és így kínál fokozott biztonságot. 

A Hyundai nagyobb modelljeihez hasonlóan a vadonatúj i20 is megkapja a Bluelink-alkalmazás nyújtotta előnyöket. Ennek köszönhetően az okostelefonunkon keresztül könnyen megtaláljuk egy nagy parkolón az autónkat, távolból is működtetni tudjuk a központi zárat, vagy ellenőrizni tudjuk az autó állapotát, mint például az abroncsnyomást vagy a menetadatokat. 

A sebességváltó előtt található a vezeték nélküli töltőaljzat, melynek köszönhetően kábel nélkül is tölthetjük az okostelefonunkat. A hátul utazók kényelmét további USB-csatlakozók szolgálják. A vadonatúj i20 a Hyundai európai modellkínálatának első tagjaként kínál prémium minőségű Bose audiorendszert. A kiemelkedő zenei élményről a beltér stratégiai pontjain elhelyezett nyolc hangszóró – köztük egy mélynyomó – gondoskodik. 
Ugyanúgy a sebességváltó kar előtt található még néhány vezérlőgomb az ülésfűtés aktiválására, a vezetési üzemmódok váltogatására, parkolószenzorok vagy a tolatókamera bekapcsolására. 

Módosításokon esett át a motorpaletta, hiszen a 75 lóerős, négyhengeres motort az 1,2 literes, négyhengeres MPI motor váltja 62 kW (84 LE) teljesítménnyel, amelyet csak ötgangos manuális váltóval lehet kombinálni. Nagyobb teljesítményt kínál a literes, háromhengeres, turbós 1,0 T-GDi erőforrás, amelynek teljesítménye lehet 74 kW (83 LE), vagy 88 kW (120 LE). A hétgangos, dupla kuplungos váltón kívül egy új, hatgangos manuális váltó is elérhető lesz. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »