Bemutatta új könyvét a kassai ipari iskoláról Albert Sándor Nagykaposon

Bemutatta új könyvét a kassai ipari iskoláról Albert Sándor Nagykaposon

Ez a szakközépiskola AZ IPARI címmel jelent meg könyve Albert Sándornak, a kassai ipariskola egykori igazgatójának.  A nagykaposi születésű tanár, író tegnap, november 24-én mutatta be a helyi közönség és öregdiákok előtt legújabb kötetét az iskoláról a nagykaposi Magyar Közösségi Házban.

Az ipariskola krónikásaként is számon tartott szerzőnek ez már az ötödik kötete, melyben az idén 150 éves iskola történéseit, tanárait, egykori diákjainak visszaemlékezéseit írta meg. (Korábbi kötetei: Az ipari több, mint egy iskola; Az ipari mindnyájunk kincse; Az ipari a bársonyos forradalom után; A legenda nyomában – Százötven éves az ipari).

A bemutató során a szerző felvázolta a könyv egyes fejezeteit, kiemelve az intézmény egykori nagy egyéniségeit, működő sport- és kulturális egyesületeit, melyek nevet szereztek az iskolának.

Hírdetés

A kötet arra is keresi a választ, hogy mi történt az idők során, ami miatt a régen legendás ipari már nem az az ipari, ami volt és mit lehetne tenni annak érdekében, hogy az iskola visszanyerje egykori hírnevét és megbecsülését.

A könyvbemutató során a résztvevőknek lehetőségük nyílt a kötet megvásárlására és dedikáltatására, valamint a szerzővel való kötetlen beszélgetésre is.

(Vályi Edit/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »