Bemutatkozott az új Jeep Cherokee

Bemutatkozott az új Jeep Cherokee

Az amerikaiak nem félnek előretekinteni: már az idén januárban megrendezett Detroiti Autószalonon a 2019-es modellév újdonságaként mutatták be az új Jeep Cherokee-t. Ami tulajdonképpen érthető is, ha figyelembe vesszük, hogy az autó valamikor az idei év második felében érkezik meg első számú célzónájába, tehát Európába.

A formatervezők alighanem rájöttek, hogy az előző Cherokee már-már a legendás márkanévhez nem illően futurisztikus volt, főleg ami az orrkialakítását illeti. Leginkább itt vettek tehát vissza az ultramodern stíluselemekből, visszahozva a klasszikus kialakítású, kilenclyukú „jeepes” hűtőrácsot. Modernség így is maradt elég, lásd a keskeny LED-es fényszórókat, a nappali fényeket vagy a ködfényszórókat.

A beltérben is komoly változások történtek. Igen elegánsak a selyemfényű króm, illetve zongoralakk dekórbetétek, az infotainment rendszer pedig természetesen a kor csúcstechnikáját képviseli. A márkánál Uconnect nevet viselő rendszer olyan fejlett kommunikációs, szórakoztató és navigációs szolgáltatásokat nyújt, mint az Apple CarPlay és Android Auto. A kijelzők közül 7 vagy 8,4 hüvelykeseket lehet majd választani, amelyek az okostelefonokon megszokott többujjas parancsokkal kezelhetők.

Hírdetés

A Cherokee eddigi motorjai, tehát a 3,2 V6 Pentastar és a 2,4 literes négyhengeres Multiair2 mellé felsorakozik egy vadonatúj, kétliteres négyhengeres, közvetlen befecskendezéses turbómotor. Mindhárom erőforráshoz választható lesz kilencfokozatú automata sebességváltó is. Ami pedig a márkától joggal elvárt magas szintű tereptudást illeti, az autó háromféle, továbbfejlesztett összkerékhajtási rendszerrel (Jeep Active Drive I/II/Lock) kerül majd forgalomba, amelyek minden útfelületen biztosítják az optimális vonóerőt.

Vas Gyula

Fotó: Jeep


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »