Bemennek dolgozni a Népszabadság munkatársai

Bemennek dolgozni a Népszabadság munkatársai

Több ezren tüntettek a Kossuth téren a Népszabadság működésének felfüggesztése miatt, az eseményen több közéleti személyiség és újságíró is megjelent. De ott voltak a lap munkatársai is, akik tüntetés végén egy rögtönzött szerkesztőségi értekezleten arról egyeztek meg: vasárnap megpróbálják felvenni a munkát.

Fotó: MTI

Az eseményen – mint a Hír TV tudósítója beszámolt róla – felszólalt Tamás Gáspár Miklós filozófus, de több közéleti személyiség és újságírók is megjelentek. Többen azt kiabálták be a tömegből, hogy „Orbán Takarodj!”

Hargitai szerint a lapkiadás felfüggesztése nem gazdasági, hanem politikai döntés volt.

Sokan sokféle nyilatkozatot kiadtak, többek között a Fidesz is kiadott egy nyilatkozatot, arról, hogy itt volt az ideje, mert egy veszteséges újságot ez a piac nem tud eltartani. Énnekem erről az a véleményem, hogyha egy 3 ezres példányszámú Magyar Időket el tudja tartani a piac, akkor valószínű, hogy a majdnem 40 ezres példányszámú népszabadságot is el tudná tartani, csak erről ebben az országban nem a piac dönt, hanem valaki más

Murányi András főszerkesztő a Hír TV-nek azt mondta: bízik abban, hogy sikerül megegyezni és a kiadó legalább a hónap végéig finanszírozza a lapot.

Mint korábban beszámoltunk róla, az utolsó lapszámmal a kezükben vonultak a Népszabadság munkatársai a Kossuth térre. A lap alkalmazottait képviselő szakszervezeti vezető, Hargitai Miklós a Hír TV-nek azt mondta, „derült égből villámcsapásként” érte őket a működés felfüggesztése, egyelőre semmilyen tervük, koncepciójuk nincs a jövőre nézve, a mostani rendezvényre beszéddel sem készültek.

A másik tiltakozást pedig a Népszabadság kiadója, a Mediaworks józsefvárosi székháza elé hirdették a délután folyamán.

Új Facebook-oldalt csináltak a Népszabadság munkatársai, miután szombaton felfüggesztették a lap kiadását.

„E pillanatban tárgyalásban állunk, mutatkozik némi kompromisszum. A Népszabadság célja az, hogy továbbra is megjelenjen minden platformon” (nyomtatott és online – a szerk.) – közölte Murányi András főszerkesztő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »