Belügyminiszter: a DIICOT-hoz kerül az augusztus 10-ei tüntetéssel kapcsolatos csendőrségi kommunikációt tartalmazó jelentés

Belügyminiszter: a DIICOT-hoz kerül az augusztus 10-ei tüntetéssel kapcsolatos csendőrségi kommunikációt tartalmazó jelentés

Kézhez kapta a jelentést, amely a csendőrség 2018 augusztus 10-én este lezajlott kommunikációját tartalmazza, jelentette be Marcel Vela belügyminiszter szombaton, hozzátéve, hogy ezt hétfőn továbbítják a Szervezett Bűnözés és Korrupcióellenes Ügyészséghez (DIICOT).
„Én múlt péntekre kértem a jelentést. Az este, pénteken kaptam kézhez. A 250 órából 248 esetében feloldották a titkosítást – 2 órányi felvétel más intézményekre, struktúrákra vonatkozó információkat tartalmaz. De az illető 2 óra nem is fontos a 2018 augusztus 10-én lezajlott események szempontjából.

Hírdetés

– nyilatkozta Vela a DIGI 24 hírcsatornán.

Nyomatékosította, hogy a katonai ügyészség már régóta kérte a belügyminisztériumtól és a csendőrségtől az események titkosságának a feloldását, de elutasításban volt része. Ő már mandátuma kezdetén kérte ezt, és az eljárást péntek estig húzta-halasztotta a csendőrség, tehát világos, hogy valaki nem akarta ezt, de mindenki, aki gátolta a titkosság feloldását, felelni fog, szögezte le a belügyminiszter.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »