Belső titkokat árult el Michael Schumacher menedzsere

Belső titkokat árult el Michael Schumacher menedzsere

Sabine Kehm és Michael Schumacher először az 1994-es Német Nagydíjon találkozott, amikor Kehm újságíróként volt ott, Schumacher pedig a Benetton színeiben, a vb-cím egyik fő esélyeseként. Kehm erről a F1 hivatalos podcastjében, a Beyond The Gridben beszélt.

„A Német Nagydíj nagy attrakció volt, mert komoly esély volt rá, hogy egy német pilóta világbajnok lehet, amire korábban még nem volt példa. Ez akkoriban elképzelhetetlen volt Németországban. Emlékszem, a főszerkesztőnk azt mondta, ott kell lennünk a versenyen, én pedig szívesen jelentkeztem a feladatra. Mindig is úgy gondoltam, hogy a Forma-1 érdekes világ egy újságíró számára, hiszen rengeteg különböző személyiség van az F1 világában. Michael is egy különleges személyiség volt, ez egyértelműen látszott. Azt éreztem rajta, hogy erős személyisége van, de nem nyitott” – írja a motorsport.com.

2000-ban Kehmet felkérték, hogy csatlakozzon Schumacher PR-csapatához. Először nem volt túl izgatott a pozíciót illetően, és azt gondolta, hogy Ralf Schumacherről van szó, aki akkoriban a Williams csapatában versenyzett.

Hírdetés

„Imádtam újságíró lenni, és nagyon érdekesnek tartottam. Úgy éreztem, megtisztelő a felkérés, de nem érdekelt az állás” – mondta Kehm, de aztán Schumacher akkori menedzsere, Willi Weber tovább győzködte, és akkor derült ki, hogy félreértették egymást. Kehm azt hitte, Ralf Schumacher sajtóügyeinek intézésére szól a felkérés, így Kehm végül elfogadta az állásajánlatot.

„Újságíróként mindig a színfalak mögé akarsz nézni, így nagyon kíváncsi voltam. Nagyon sokat gondolkoztam a dolgon, sosem gondoltam volna, hogy ilyen irányt vesz a pályám, de végül a kíváncsiságom győzött” – mondta Kehm, aki a munkájának köszönhetően azt is látta, hogy hogyan viselkedik Schumacher a magánéletében.

„A magánéletével kapcsolatban sohasem volt nyitott. A Forma-1 mellett szüksége volt a feltöltődésre, ugyanis rengeteg energiát felemészt a versenyzés. Éppen ezért kritikus fontosságú, hogy a felhasznált energia visszatöltődjön. Ezt Michael is tudta, és teljesen kettéválasztotta a két életét. Magánemberként teljesen másképp viselkedett, mint versenyzőnként: teljesen laza volt és nyugodt.”

Sabine Kehm továbbra is végzi a család kommunikációját, de a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedő és azóta a nyilvánosság előtt nem mutatkozó Michael Schumacher állapotáról nem hajlandó információt adni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »