Belgiummal játszunk a nyolcaddöntőben

Belgiummal játszunk a nyolcaddöntőben

Belgium lesz a magyar válogatott ellenfele vasárnap este 9 órakor Toulus-ban a nyolcad-döntőben, miután az E-csoport zárómérkőzésén 1-0 ra győztek Svédország ellen. A másik meccsen is 1 gól született, Írország legyőzte az olaszokat, így ők is továbbjutottak. A 16 között a magyar ágon a negyed-döntőben a Wales-Észak-ír meccs győztesével kerülhet össze Berndt Storck csapata, ha túljut a belgákon. A másik ág jóval nehezebb, itt rögtön olasz-spanyol mérkőzés lesz, de itt van a német, a francia és az angol válogatott is.

Az első percektől látszott, hogy nem adja fel a támadófutballt a magyar csapat az utolsó csoportmérkőzésen. A 18 percben is szöglet után pattant ki a labda a luzitánokról, amit Gera Zoltán nagy erővel lőtt a jobb alsó sarokba.

Még a félidő előtt egyenlítettek a portugálok, Nani lövésére Király Gábor nem tudott időben odaérni.

A második félidőben harmadik percben Dzsudzsák Balázs 26 méterről végezhetett el szabadrúgást, amely megpattant a sorfalon, így újra vezetett a nemzeti tizenegy. Két perccel később Cristiano Ronaldonál is kinyílt a gólzsák, a portugál aranylabdás sarokkal volt eredményes.

A Storck-csapat azonban nem állt le, egy újabb szabadrúgás után Dzsudzsák Balázs lövése ismét megpattant, ezzel már 3-2 volt az állás.

Cristiano Ronaldo azonban nem akart kiesni: a 62. percben újabb hatalmas góllal egalizált.

Az eredmény már nem változott, Magyarország pedig csoportelsőként zárt – Portugália harmadikként jutott a nyolcaddöntőbe.

A csoport másik meccsén Izland az utolsó pillanatban győzte le Ausztriát, ezzel nyugati szomszédaink kiestek, Izland pedig második lett az F csoportban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »