Belgiumban rendkívüli rendőri akció kezdődött drogmaffiák felszámolására

Rendkívüli, több mint 1200 rendőr részvételével zajló akció kezdődött Belgiumban kábítószer-, különösen kokainkereskedelemmel foglalkozó szervezett bűnözői csoportok felszámolására – közölte a helyi média kedden.

Hírdetés

Az ország legnagyobb nemzetközi kitője, Antwerpen ügyészsége arról adott tájékoztatást, hogy a hajnalban kezdődött akció az eddig végzett legnagyobb összehangolt, és a legtöbb rendőr bevonásával végzett művelet Belgiumban, amelynek során ez idáig legkevesebb 200, egy időben végett házkutatást tartottak.
   
A művelet a kábítószer-kereskedelemmel, különösen a kokain értékesítésével foglalkozó, nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező szervezett bűnözői csoportok felderítését és felszámolását célozza – közölték.
   
Naponta több száz óceánjáró hajón több ezer konténer érkezik a tengerentúlról a belgiumi Antwerpen kikötőjébe. A kokainkereskedelem szempontjából a belga kikötőváros Európa egyik fő bejáratának számít. A városban és a kikötőben folytatott drogkereskedelem gyakran vezet erőszakhoz, bűnözői csoportok közötti fegyveres összetűzésekhez. Tavaly Belgiumnak további három ország illetékes hatóságaival együttműködve, egy Antwerpenben talált, 2,8 tonna kokaint tartalmazó konténer lefoglalását követően sikerült felszámolnia egy kábítószer-kereskedő bűnözői hálózatot. Idén, február második felében, az antwerpeni kikötőben 7,2 tonna kokaint foglaltak le a helyi hatóságok. A drog értéke több milliárd euró.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »