Belgiumban már csak iszlamistáknak vannak jogaik: betiltották az ellenük tiltakozó megmozdulásokat

Belgiumban már csak iszlamistáknak vannak jogaik: betiltották az ellenük tiltakozó megmozdulásokat

Visszavonták a belga hatóságok a brüsszeli terrorcselekményekre válaszul szombatra tervezett és egy hazafias (az MTI szerint "szélsőjobboldali") csoport által népszerűsített felvonulás megrendezésére vonatkozó engedélyüket, mivel "attól tartanak, hogy a demonstráció kockázatot jelenthet a közbiztonságra" – közölte szerdán késő este a belga fővárosi régió önkormányzata. A hatóságok tájékoztatása szerint a következő hét végére tervezett további tiltakozó megmozdulásokra sem adtak engedélyt.

A szombati felvonulást a "Generation Identitaire" nevű francia "szélsőjobboldali csoport" hirdette meg. Internetes oldalakon a "Utasítsuk ki az iszlamistákat!" szlogent használva (az MTI fordításában: "Hadd dobjuk ki az iszlamistákat!") terjesztették a rendezvény hírét, és hozzátették, hogy "a gyertyák és gyászfelvonulások ideje lejárt".

A demonstráció helyszíneként a brüsszeli iszlamisták fellegvárának számító Molenbeek negyedet jelölték meg. A tavaly novemberi, 130 halálos áldozattal járó párizsi merényletek egyik kitervelőjét, Salah Abdeslamot ebben a negyedben fogta el a belga rendőrség mindössze néhány nappal a brüsszeli terrortámadásokat megelőzően.

Előző hét végén mintegy négyszáz fekete ruhát viselő "szélsőjobboldali" jelent meg a terrorcselekmények áldozataira emlékező felvonuláson a belga főváros központjában. A kivezényelt rendőrök vízágyút vetettek be a feloszlatásukra. A "rendzavarást" Charles Michel belga kormányfő is elítélte. Az iszlamistákkal persze sokkal elnézőbbek…

(MTI korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »