Belgiumban két rendőrt sebesített meg egy támadó

Egy arabul kiabáló férfi bozótvágó késsel két rendőrnőt sebesített meg szombat délután a belgiumi Charleroi város rendőrsége előtt.

Az Allah Akbar! (Allah hatalmas!) kiáltást hallatva rontott rá áldozataira a machetével hadonászó támadó. Az egyik rendőrnő csak könnyen sérült meg, a másik rendőrnő arcán mély vágásokat ejtett a támadó, őt kórházba szállították – közölte a rendőrség.

A súlyosan sérült rendőr operációját megkezdték – tették hozzá.

A La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap beszámolója szerint a két rendőrnő segítségére sietett egy kollégájuk. Kézifegyverével a támadóra lőtt, a torkán és a combján találta el.

A belga VTM flamand nyelvű belga közszolgálati televízió információi szerint a támadó kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.
Charles Michel belga miniszterelnök Twitter-üzenetben fejezte ki együttérzését a két sérült rendőrrel és hozzátartozóikkal.

Jan Jambon belga belügyminiszter ugyancsak a közösségi oldalon közzétett üzenetében ítélte el a támadást, és közölte, hogy a fenyegetéseket elemző belga testület (OCAM) folyamatosan értékeli a kialakult helyzetet.

Charleroi Brüsszeltől mintegy 60 kilométerre délre fekszik.

Brüsszelben márciusban 32 ember vesztette életét iszlamista támadók által végrehajtott öngyilkos merényletekben.

A tavaly novemberi, 130 életet követelő párizsi merényletek elkövetői közül többen is Belgiumban éltek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »