Belga rendőrök csempésztek migránsokat Franciaországba

Em­ber­csem­pé­szet­tel vá­dol­ják azt a két rend­őrt, akik­nek az au­tója tele volt mig­rán­sok­kal. De a tör­té­net ennél bo­nyo­lul­tabb, dip­lo­má­ciai vihar lett az ügy­ből.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

A francia hatóságok azzal gyanúsítanak két belga rendőrt, hogy migránsokat csempésztek Franciaországba. Az eset még kedden történt, amikor a határ közelében igazoltatták a belga rendőröket, akiknek az autójában 13 migránst találtak. A francia belügyminiszter, Bernard Cazeneuve nyomban berendelte a párizsi belga nagykövetet, és azonnali kivizsgálást követelt.

A belga RTBF csatorna rendőrségi információkra hivatkozva úgy tudósított az esetről, hogy a 13 migráns az Egyesült Királyságba szeretett volna eljutni, ezért még Franciaországban felszálltak egy teherautóra, mert azt hitték, hogy Angliába tart. Pechükre azonban a jármű Belgium felé vette az irányt. Amikor a teherautó átért a határon, egy ellenőrzés során megtalálták a migránsokat. A belga rendőrök ezután döntöttek úgy, hogy visszaszállítják őket a határhoz.

Valahol azonban hiba csúszhatott a számításaikba, mert átkeveredtek Franciaországba, ahol az ottani rendőrök szinte azonnal le is csaptak rájuk.

A belgák tiltakoznak, szerintük eltúlzott volt a francia járőrök intézkedése, ugyanis kiderült, hogy a belga zsarukat megbilincselték, elvették a fegyvereiket, és még gúnyolódtak is rajtuk. A franciák azzal védekeznek, hogy megelégelték a dolgot, mert szerintük nem ez volt az első eset, hogy rendőrautóval csempésztek át hozzájuk migránsokat.

Ripost


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »