Bele lehet szólni a repülőtérre vezető út tervezésébe

Bele lehet szólni a repülőtérre vezető út tervezésébe

November 5-ig lehet kitölteni a kérdőívet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közúti megközelítésének javításáról, a Gyömrői út fejlesztéséről – közölte Vitézy Dávid.

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója szerint Ferihegyet ma egy korszerűtlen, ráadásul leromlott műszaki állapotú úton lehet elérni, ahol különös problémát okoz az út elválasztása és az ebből eredő zavarérzékenység. Emlékeztetett arra, hogy a gyorsforgalmi balesetveszélyes és egyetlen apró fennakadás többórás torlódást eredményezhet.

A kormány döntése alapján a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Budapest Fejlesztési Központ megkezdte a gyorsforgalmi út fejlesztésének előkészítését. A tervezői közbeszerzési tendert a Főmterv Zrt. és az Utiber Kft. konzorciuma nyerte meg, a kiviteli terveknek és a tenderdokumentációnak 2022 során kell elkészülnie. A felújításkor a mai, szalagkorlátokkal tagolt szakaszok helyett az útszakasz jelentős részén egységes, 2×2 sávos út épül, hogy megfeleljen a 21. századi követelményeknek és csökkenjen a zavarérzékenység – közölte.

Hírdetés

A beruházás részeként nagyszabású városfejlesztést terveznek, amelynek köszönhetően javul teljes dél-pesti kerületek közlekedése és az érintett városrészek közötti keresztirányú közúti, autóbuszos, gyalogos és kerékpáros kapcsolat is.

Vitézy Dávid közölte, hogy a tanulmánytervek kidolgozásának fázisában megkérdezik a környéken élőket és az itt közlekedőket, hogy milyen problémákat érzékelnek a repülőtéri út és a Gyömrői út mentén.

A felmérésben kíváncsiak arra, hogy

A felmérés a repuloteriut.hu oldalon lehet kitölteni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »