Beköszöntött a tél a Transzfogarason

Beköszöntött a tél a Transzfogarason

Tíz centiméteres hóréteg borítja a Transzfogarasi útnak is nevezett 7C jelzésű országút 1700 méternél magasabban fekvő szakaszait – írja az Agerpres hírügynökség. 

transfagarasan 2_b

„Az elmúlt 12 óra alatt 8–10 centiméter hó hullott a Transzfogarasi út 1700 méter fölött fekvő szakaszaira, az Argeș megyei Kecske-vízesés és a felvonó Szeben megyében lévő második oszlopa között” — áll a pitești-i hegyimentő-szolgálat közleményében. Az intézmény igazgatója, Ion Săndoiu hozzátette, kizárólag téli körülmények között lehet közlekedni ezen az útszakaszon.

trans3_b

 

A hegyimentők azt tanácsolják, hogy téli gumi, hólánc, lapát és homok nélkül senki ne vágjon neki a Transzfogarasi útnak. A turistaösvények továbbra is nyitva vannak, de akik túrázni indulnak, megfelelőképpen szerelkezzenek fel, vigyenek magukkal hágóvasat, jégcsákányt, síbotot. A hegyimentők azt tanácsolják, hogy a turisták alaposan tájékozódjanak a körülményekről a 0SALVAMONT (a telefon billentyűzetén a betűknek megfelelő számok) szám hívásával, és hagyjanak legalább egy óra biztonsági időt naplemente előtt — írják még a közleményben. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »