Beköszöntött a tél a Transzfogarason

Beköszöntött a tél a Transzfogarason

Tíz centiméteres hóréteg borítja a Transzfogarasi útnak is nevezett 7C jelzésű országút 1700 méternél magasabban fekvő szakaszait – írja az Agerpres hírügynökség.

„Az elmúlt 12 óra alatt 8–10 centiméter hó hullott a Transzfogarasi út 1700 méter fölött fekvő szakaszaira, az Argeș megyei Kecske-vízesés és a felvonó Szeben megyében lévő második oszlopa között” – áll a pitești-i hegyimentő-szolgálat közleményében. Az intézmény igazgatója, Ion Săndoiu hozzátette, kizárólag téli körülmények között lehet közlekedni ezen az útszakaszon.

A hegyimentők azt tanácsolják, hogy téligumi, hólánc, lapát és homok nélkül senki ne vágjon neki a transzfogarasi útnak. A turistaösvények továbbra is nyitva vannak, de akik túrázni indulnak, megfelelőképpen szerelkezzenek fel, vigyenek magukkal hágóvasat, jégcsákányt, síbotot. A hegyimentők azt tanácsolják, hogy a turisták alaposan tájékozódjanak a körülményekről a 0SALVAMONT (a telefon billentyűzetén a betűknek megfelelő számok) szám hívásával, és hagyjanak legalább egy óra biztonsági időt naplemente előtt – írják még a közleményben.

kronika.ro


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »