Békét, mediációt és más fajta vitát szeretne Diaconu, aki az államfõjelöltek vitájától távol maradt

Békét, mediációt és más fajta vitát szeretne Diaconu, aki az államfõjelöltek vitájától távol maradt

Mircea Diaconu államfőjelölt szerint az elnök szerepéről és feladatairól kellett volna szólniuk a vitáknak a választási kampányban.

„BeszĂŠljĂźnk inkĂĄbb az alkotmĂĄnyrĂłl, erről szĂłljanak a vitĂĄk, nem arrĂłl, hogy mennyire rossz vagy te, ĂŠs milyen ostobasĂĄgokat kĂśvettĂŠl el valamikor. Mert nĂĄlunk inkĂĄbb ez zajlik, ami kicsinyes, olcsĂł ĂŠs kellemetlen. (…) Most inkĂĄbb arrĂłl kellett volna tĂĄrgyalnunk, hogy az alkotmĂĄny szerint mi a dolga, mik a feladatai az ĂĄllamfőnek” – fogalmazott Diaconu egy piteşti-i kampĂĄnyrendezvĂŠnyen.

Hírdetés

Meglátása szerint ha a három nagyobbik párt valamelyikének jelöltje nyeri majd meg a választást, folytatódni fognak az elmúlt öt évet átszövő politikai csatározások.

„Ha a versenyben rĂŠszt vevő hĂĄrom oldal bĂĄrmelyike nyeri meg a vĂĄlasztĂĄsokat a maga politikai csoportjĂĄval, politikai katonĂĄival (…), folytatni fogja a hĂĄborĂşt a mĂĄsik oldallal, egĂŠszen a vĂŠgtelensĂŠgig. (…) Az előttĂźnk ĂĄllĂł Ăśt ĂŠv tehĂĄt pontosan Ăşgy fog kinĂŠzni bĂĄrmelyik vĂĄltozat esetĂŠn, mint az elmĂşlt Ăśt esztendő” – mondta Diaconu.

HozzĂĄtĂŠve, hogy az egyetlen esĂŠly arra, hogy ez ne Ă­gy tĂśrtĂŠnjen, az ĂĄltala javasolt Ăşt lenne, amelynek alapja „a bĂŠke, a mediĂĄciĂł, az ĂĄllam intĂŠzmĂŠnyei kĂśzĂśtti, valamint a tĂĄrsadalom ĂŠs az ĂĄllam kĂśzĂśtti normĂĄlis viszony”.
(agerpres)
NyitĂłkĂŠp: en.wikipedia.org


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »