Bekerítik a sepsiszentgyörgyi játszótereket

Bekerítik a sepsiszentgyörgyi játszótereket

A sepsiszentgyörgyi mozgásparkok felszámolását fontolgatja a helyi önkormányzat. A városvezetés csütörtökön egyeztetett ebben a kérdésben, és arra jutottak, hogy a mozgáspark elemeit forgalmazó debreceni cégtől elkérik a különböző szakmai, biztonsági  jóváhagyásokat, majd azokat tanulmányozva döntik el, hogy mi lesz a kültéri edzőparkok sorsa. 

sepsimozgaspark5483_b(fotó: Háromszék.ro)

Egy hétéves kisfiú egy ilyen parkban sérült meg nemrég, amputálni kellett az ujjbegyét. A fogyasztóvédelmi hivatal ezt követően 56 ezer lejes bírságot rótt ki a tapasztalt rendellenességek miatt, illetve a játszóterek és a mozgásparkok bezárására szólította fel az önkormányzatot.

A mozgásparkokat a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) különböző jótékonysági akciók során összegyűlt pénzből vásárolta és adományozta a városnak. Bereczki Kinga, a HKA ügyvezetője aggodalmának adott hangot, hogy egy sajnálatos baleset miatt veszélybe kerülhetnek a közösségi megmozdulások, arra kérte a sajtót, hogy segítsen a közösségi bizalom erősítésében. Antal Árpád polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján újra megfogalmazta, nagyon sajnálják, ami a gyerekkel történt, s leszögezte: lehet, hogy a két mozgásparkot felszámolják, és a kültéri felszerelést visszaadják az alapítványnak.

A város által megépíttetett 47 játszótér minden elemére megvannak a jóváhagyások, részletezte az elöljáró. Szerinte a fogyasztóvédelmi hivatal kifogásai közül csak az helytálló, hogy a létesítmények nincsenek bekerítve, és bár nincsenek meggyőződve arról, hogy a kerítés szavatolja a gyerekek biztonságát, és nem is esztétikus, a közeljövőben megépítik őket.

Antal Árpád elmondta, két alkalmazott csak a játszóterek karbantartásával foglalkozik, de így is két hétbe kerül, amíg mind a 47-et végigjárják, ezért arra kérik a szülőket, jelezzék, bármilyen rongálást tapasztalnak.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »