Bekérették a moszkvai holland nagykövetet az orosz külügyminisztériumba

Bekérették a moszkvai holland nagykövetet az orosz külügyminisztériumba

Bekérették hétfőn az orosz külügyminisztériumba a moszkvai holland nagykövetet, amiért a brit hírszerzés megpróbálta beszervezni a hágai orosz katonai attasét.

A hivatalos tájékoztatás értelmében a minisztérium határozottan tiltakozott a misszióvezetőnél, amiért Nagy-Britannia a holland fővárosban október 20-án kísérletet tett az ottani orosz nagykövetség katonai attaséjának beszervezésére. A tárca szerint Hollandiában az elmúlt években több ilyen eset is előfordult, egyebek között a holland bűnüldöző szervek részvételével.

Hírdetés

Az orosz diplomáciai minisztérium közölte, hogy idén áprilisban holland hírszerzők megpróbáltak beszervezni három orosz diplomatát, egy nappal azt követően, hogy nemkívánatos személyeknek nyilvánították őket.

Felszólítjuk a holland hatóságokat, hogy tartózkodjanak az efféle barátságtalan, a kétoldalú kapcsolatok további romlásához vezető cselekedetektől, és ragaszkodunk ahhoz is, hogy Hága tegyen kimerítő intézkedéseket az ilyen incidensek jövőbeni megelőzésére, beleértve azon országok képviselői részéről is, amelyeket Hollandia szövetségeseinek nevez”

– áll az orosz külügyi közleményben.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »