Békemenet, aktivisták – teljes mozgósítás a totális kudarc után

Békemenet, aktivisták – teljes mozgósítás a totális kudarc után

A 24.hu szerint a kormánypártok az utcára rendelték az aktivistáikat. A budapesti aluljárókban tényleg ott vannak az aláírásgyűjtők. Sőt, már egy március 15-ei Békemenetet is bejelentett az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa.

A Fidesz pánikszerű mozgósításba kezdett a hódmezővásárhelyi kudarc után – értesült a 24.hu. Az oldal forrásai szerint azért rendelték az utcákra az aktivistákat országszerte, mert a párt vezetését váratlanul érte a vereség.

A miniszterelnök a vásárhelyi vereség másnapján már a Fidesz választmánya előtt értékelhetett. Délután a HVG-nek a mozgósításról beszélt.

„Mi csak úgy véletlenül, vagy szerencse révén, vagy a többiek gyengesége miatt sosem nyertünk választást. Ha nyerni akarunk, akkor a mi közösségünknek kétszer-háromszor annyi erőt kell mozgósítania, mint az ellenfeleinknek. Ez most is így van, kettőzött erővel kell dolgozni” – mondta Orbán Viktor.

A Polgárok Házában tartott rendezvényre érkező Bánki Erik szerint a már bevált kampányeszközöket használják ezután is.

– Ugyanúgy készülünk, ahogy eddig: az emberekkel találkozni minél több fórumon, minél több lehetőséget megragadni ahhoz, hogy tudjuk és ismerjük meg a problémájukat, amivel foglalkoznak.
– Új kampányelemmel fogunk találkozni?
– Nem hinném.

Horváth István, a megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkár sem titkolta, hogy most már minden a választási kampányról szól.

– Az kiderült, hogy ma miről beszéltek? Szóba került Hódmezővásárhely?
– Én egy teljesen más jellegű megbeszélésen voltam, nem is tudom, a kérdés mivel kapcsolatos.

– Értem.
– Teljesen más megbeszélésen voltam.
– És azt el tudja árulni, hogy annak mi volt a tárgya? Összefügg a kampánnyal?
– Minden összefügg ma már a kampánnyal.

Közben március 15-ére meghirdették az újabb Békemenetet. Bayer Zsolt, az egyik szervező szerint a felvonulás jó alkalom arra a Fidesz-szimpatizánsoknak, hogy megmutassák, mennyien vannak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »