Bejelentésre sem vizsgálja az ÁSZ a Fidesz pénzügyeit

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elutasította a Fidesz 2018-as gazdálkodását érintő kockázatjelzést, amelyet Juhász Péter, az Együtt elnöke és Szigetvári Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje nyújtott be. Ez azt jelenti, hogy a számvevők nem kívánják vizsgálni a kormánypárt idei gazdálkodását. Juhász és Szigetvári az után fordultak az ÁSZ-hoz, hogy híre ment: a Fidesz – vagy a kormány – év végéig lefoglalta az összes elérhető óriásplakáthelyet, így lényegében nem maradt szabad hely az ellenzéki pártoknak.

Az Együtt szerint az ÁSZ-nak – amely tiltott finanszírozásra hivatkozva több ellenzéki pártot is megbírságolt – utána kellett volna járnia a Fidesz által lefoglalt közterületi hirdetések piaci értékének, mennyiségének és a piaci, illetve szerződéses árnak. Azt várták, hogy az ÁSZ vizsgálata kitérjen a Fidesz foglalóinak biztosításához szükséges összeg forrására, számvitelileg helyes elszámolásának módjára, de számvevőszék friss tájékoztatásában elutasította Juhász és Szigetvári kockázatjelzését.

http://mno.hu/

Az ÁSZ ezzel ismét bebizonyította: még mindig szolgalelkűen kiszolgálja a Fidesz pártállami módszereit – írta kedden kiadott közleményében Szigetvári, aki szerint a 2018-as választás sem szabad, sem pedig tisztességes nem lesz.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »