Bejelentéseket tesz az operatív törzs – cikkünk frissül

Bejelentéseket tesz az operatív törzs – cikkünk frissül

Az aktív fertőzöttek száma 47 257, 1796-tal több, mint egy napja. Volt mi miatt a nyilvánosság elé állnia az operatív törzsnek szerdán is.

Már háromezernél is több koronavírus-fertőzöttet kezelnek kórházban a friss járványadatok szerint, az operatív törzsnek így minden oka megvolt rá, hogy szerdán újra bejelentéseket tegyen online sajtótájékoztatóján, ráadásul szerdára virradóra újabb 43 beteg elhunyt.

(Részletes napi adatok itt.)

Müller Cecília országos tisztifőorvos a napi adatok ismertetése során elmondta, a fertőzöttszám-emelkedéssel párhuzamosan emelkedik a kórházban ápoltak száma is.

“A védekezés tervszerűen zajlik, az egészségügy felkészült, több lépcsőben áll rendelkezésre” – húzta alá. “Továbbra is az a vezérlő elv, hogy

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(“y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(“uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

a betegeket oda szállítják, ahol a szükséges ellátás a legmagasabb színvonalon érhető el”

– tette hozzá.

Hírdetés

A második vonalban lévő intézmények némelyike is már belépett az ellátásba, ezek az egyetemi klinikák, de már budapesti egyéb intézményeket is bevontak a koronavírusos betegek gyógyításába.

A 43 elhunyttal kapcsolatban kijelentette, jellemzően több féle krónikus alapbetegségben szenvedtek.

Sajnálja, hogy több hírportál is átvette azt a hírt, hogy nincs meg a nyilvántartásban egy 68 éves koronavírusos elhunyt, miközben ez nem igaz.

“Kérem, hogy segítsük egymás munkáját, éppen elég feszültség gyűlik össze a világban, felesleges a feszültség mesterséges gerjesztése, szaporítása” – mondta még.

Az iskolai szünet tart, ezért az iskolákban tervszerűen zajlik a fertőtlenítő nagytakarítás, a katonaságot is bevonták ebbe.

A tesztelési kapacitás “folyamatosan nő” Müller Cecília szerint, örömmel tájékoztatott arról, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat is belépett a laboratóriumi vizsgálatokat végzők közé.

“Semmilyen kapacitási határ nincsen, akinek szüksége van rá, mindenkinél elvégezzük a vizsgálatokat, természetesen térítésmentesen, járványügyi érdekből”

– emelte ki.

Vizsgálják a különböző szociális intézményeket, arra törekednek, hogy ne jusson be a vírus oda, elsősorban izolációval próbálnak küzdeni.

“Jelen pillanatban az 1600 intézmény közül 96 érintett, 6 olyan van, amely az első hullámban is érintett volt, ugyanakkor a gondozottaknak csak 6 százaléka érintett. Ez lefordítva azt jelenti, hogy

100 intézmény közül 94-be nem került be a második hullám során a vírus”

– jelezte.

A gondozók között eddig összesen egy pozitív esetet találtak.

Ismét szólt az influenzaoltások beadatása mellett is, de azt is kérte, mindenki legyen türelmes; aki igényelte, meg fogja kapni. Az itthon gyártott oltást kapják a felnőttek és a nagyobb gyermekek, az importoltás jár a 3 éven aluli gyermekeknek – tisztázta.

“Jelenleg 104 ezer vakcina áll rendelkezésre” – számszerűsítette a készletet.

Cikkünk frissül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »