Beismerte, hogy elcsalta Lőrincz Viktor meccsét

Beismerte a szlovén bíró, hogy elcsalta Lőrincz Viktor bronzmeccsét a kötöttfogású birkózók versenyében a riói olimpián – értesült a Bors.

A 85 kg-os súlycsoportban induló magyar versenyző 3-2-re vezetett fél perccel a vége előtt a német Denisz Kudla ellen, amikor megintették – így 3-3 lett a vége, utolsó ponttal pedig a német szerezte meg a harmadik helyet. A mérkőzést vezető Staniszlav Sernek elárulta, hogy nyomást gyakoroltak rá, hogy a németet hozza ki győztesnek – ezt Péteri László 2014-es aranysípos birkózóbírónak árulta el. Közben egy amerikai és egy francia bíró bejelentette, hogy nem hajlandó több meccset vezetni, mivel előre megszabták nekik, hogy ki nyerjen.

„Felháborítónak tartom, hogy egy olimpián ilyen egyáltalán lehetséges, megtörténhet az, hogy már mielőtt én felmegyek a meccsre, azzal kell tudatosulnom, hogy megmondják a bíróknak, hogy kinek kell fújniuk. Úgy gondolom egy olimpián ilyen nem történhet meg, nem vehetnek el az embertől egy érmet. Úgy gondolom, hogy azért dolgozik egy sportoló, hogy az olimpián dobogóra állhasson és ezt vették el tőlem most” – mondta a Hír TV-nek Lőrincz Viktor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »