Beismerte Gyöngyös polgármestere, hogy soron kívül kapott koronavírus-oltást

Beismerte Gyöngyös polgármestere, hogy soron kívül kapott koronavírus-oltást

Már január első napjaiban beoltották Hiesz Györgyöt, a város baloldali vezetőjét – erről a városi televízióban beszélt.

Először a Pesti Srácok írt arról, hogy jogosulatlanul juthatott hozzá a Covid-19 elleni védőoltáshoz Gyöngyös polgármestere, a 2019-es önkormányzati választáson a DK, a Momentum és az MSZP közös jelöltjeként indult Hiesz György. A politikus nem válaszolt az ügyben feltett kérdésekre, végül a városi televízió adásában ismerte el, valóban megkapta a vakcinát, amelyet az oltási rend szerint elvileg egyelőre csak egészségügyi dolgozók vagy idős otthonban élők kaphatnának meg.

Hiesz György elmondta, hogy január első napjaiban egy idősotthon lakóit oltották. Ekkor kapta meg ő és jó néhány más gyöngyösi is az oltást soron kívül – írja a heol.hu.

„Ekkor a szervezők közül valaki téves számot adhatott meg az oltást végző egészségügyi dolgozóknak, mivel több tucat vakcina megmaradt. Összesen másfél órája volt a személyzetnek arra, hogy eldöntse azt, hogy kukába kerül-e a vakcina – mondta a Gyöngyösi Televíziónak Hiesz György. – Mikor ezzel szembesültek, akkor értesítették a gyöngyösi háziorvosokat, akik pedig az általuk ismert, a körzetükben élő személyeket.”

A polgármester szavai szerint kérték, hogy döntse el, szeretne-e oltást kapni, és ha igen, menjen a kórházba. Erre mindössze egy órája volt. Elmondta azt is, hogy mivel folyamatosan végzi munkáját, így ki van téve a fertőzés veszélyének, ezért úgy döntött, ha hívják megy, habár nem regisztrált.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Hiesz György azt is elmondta, hogy abszolút az oltás pártján áll, s mindenkit arra biztat, hogy oltassa be magát. Kiemelte, hogy ennek ellenére utólag már okosabb lenne: hibázott amikor döntött, és ezért elnézést kér.

A polgármester azzal védekezett, hogy nem tudja, az oltási sorrendre milyen protokollok vonatkoznak, és azt is kijelentette, hogy a gyöngyösi nem egyedi, elszigetelt eset, más városokban is történtek hasonlók.

Nyitókép: MTI/Vajda János

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »