Beismerés: orosz nyomásra elcsalta a bíró Lőrincz Viktor olimpiai bronzmeccsét

Nem vitték el szárazon a hibát a csalók, eltiltották a nemzetközi szerepléstől a riói olimpián közreműködő birkózóbírók 80 százalékát.

Nenad Lalovics, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW), szerb elnöke kemény kézzel belenyúlt a hangyabolyba, megvált az ötkarikás játékokon szerepelt bírók zömétől. Ezt Péteri Lászlótól, 2014 aranysípos magyar bírójától tudta meg a Borsonline.

– Attól a szlovén Sztaniszlav Sernektől értesültem erről, aki a 85 kilós kötöttfogású birkózók bronzmeccsén, azaz Lőrincz Viktor találkozóján működött közre szőnyegelnökként – árulta el Péteri. – Sernek mesélte, folyamatos pressziót gyakoroltak rá, hogy Lőrincz ellen ítéljen. Erre nem volt hajlandó, mire fel a háttérből utasították, hogy mi a kötelező teendője, így végül mégis asszisztált Lőrincz vereségéhez.

Ennél is cifrább, hogy az olimpián két másik aranysípos, az amerikai Zachany Errett és a francia Regina Le Greit bejelentette, nem hajlandó több meccset vezetni, tudniillik előre megszabták nekik, hogy ki nyerjen…

Péteri szerint a bíróbizottság elnökének, a német Antonio Silvestrinek nincs köze a visszaélésekhez, a szálakat ugyanis a UWW alelnöke, az orosz Mihail Mamiasvili mozgatja a háttérből. Ő volt az, aki Péteri nevét kihúzatta a riói bírók névsorából, tudniillik a magyar többször is orosz birkózók ellen mert ítélni. Lalovics most példamutató döntést hozott, ám nagy kérdés, hogy az orosz alvilági körökkel kapcsolatot ápoló, s emiatt az Egyesült Államokból kiutasított Mamiasvilivel való ütközést túléli-e?

Rovatok: SportTelepülés: BrazíliaCímkék: 2016. évi riói nyári olimpiai játékok, bírkózás, csalás, Lőrincz Viktor, sport, olimpiaForrás: Borsonline


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »