Beindult az Uber Kolozsváron

Beindult az Uber Kolozsváron

Megérkezett csütörtökön Kolozsvárra is az Uber közösségi közlekedési applikáció: Tudor Giurgiu, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) elnöke próbálta ki elsőként az egyetlen gomb érintésével fuvart biztosító mobiltelefonos szolgáltatást. 

tudor_giurgiu_uber_cluj_b

Mint mondta, Bukarestben és a világ számos pontján is használta már az általa biztosnak és megbízhatónak nevezett Ubert. Giurgiu (képünkön) szerint egyébként a kincses város nagyon sokat fejlődött a TIFF kezdete óta, jelenleg „egy dinamikus, modern város, amely kész 2021-ben Európa kulturális fővárosa lenni”, éppen ezért szüksége van az Uberre is, amely a lakosságnak és a városba látogató évi több tízezer turistának egyaránt a hasznára válik.

Az akciós alapdíj egyébként kilométerenként 1,7 lej, a percenkénti díjszabás 0,20 lej. „A tarifák átláthatóak, a kifizetés elektronikus úton, az applikáción keresztül történik, készpénz és borravaló nélkül” – mutat rá csütörtöki közleményében az Amerikai Egyesült Államokból 2009-ben útjára indított, az adófizetés megkerülése miatt világszerte bírált vállalkozás.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »