Beindult a Rockmaraton

Beindult a Rockmaraton

A dunaújvárosi Szalki-sziget mától inváziós terület: a Rockmaraton az idén már nemcsak történetének legerősebb felhozatalával, hanem a világ leghosszabb rockfesztiválja címmel is büszkélkedhet. A tíznapos, július 17-ig zajló koncertfolyamban csaknem 100 hazai és 30 külföldi együttes lép színpadra.

Miután a szervezők sokat dolgoztak azon, hogy pótolják a hiányosságokat és javítsanak a körülményeken, tapasztalatszerzésben ma már verhetetlenek: 26. alkalommal fogadják a közönséget. Idén legalább 65-70 ezer látogatóra számítanak, ami az ígéretes körülményeket és programokat tekintve lazán összejöhet.

Egyes napokon a fesztiválozók olyan koncertblokkokon tombolhatják ki magukat a két nagyszínpad előtt, mint az Ektomorf–Enslaved–Napalm Death vagy a Dog Eat Dog–Madball–Ignite hármasfogat, nem beszélve arról, hogy fellép a Megadeth, az Amon Amarth, a Behemoth vagy a Bad Religion. A hazai színtérről pedig a számtalan riffgyáros között itt lesz az Apey and the Pea, a Leander Kills, a Paddy And The Rats, a Pokolgép és a Blind Myself.

Az idén megduplázták az étel- és italpultokat, ahol ezúttal is szokatlanul alacsony árak vonzzák a fesztiválozókat: egy korsó sör 250, egy nagyfröccs 150, a feles házi pálinka pedig 350 forintba kerül. Szem előtt tartva a higiéniát, jóval több angolvécét telepítettek, amelyek takarítása folyamatos a nap 24 órájában, és kibővítették a kempinghelyeket, ahol külön részleg fogadja a lakókocsival érkezőket.

A fesztivál mini-ABC-jében bolti áron kapható minden, a közeli parkolóhelyek pedig ingyenesek. Azokat, akik ágyban pihennék ki a mindennapi pogózást, a város kollégiumai fogadják szintén roppant barátságos árfekvésben. A fesztiválozás kellemetlen mellékhatásainak leküzdésében és az esti őrjöngésre való feltöltődésben segít az este 7-ig nyitva tartó szabad strand, vagy a nappali, nem zenei programokért felelős Off-Rock Tanya.

Varga Zoltán, a fesztivál szervezője a Lángoló Gitároknak elárulta, a Rockmaraton a helyi önkormányzat által támogatott, de gyakorlatilag önellátó és teljesen cégmarketingmentes, underground fesztivál, amelyre elsősorban azokat várják, „akik nem azért jönnek, mert tegnap megtetszett nekik a fültágító”.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 07. 08.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »