Beindult a MÚSZ vizsgálata Turi György ügyében

Beindult a MÚSZ vizsgálata Turi György ügyében

Legalább húsz versenyzőt kívánnak meghallgatni, kívánság esetén a női úszókkal kizárólag a bizottság két hölgytagja beszélget majd. Meglehet, hogy nem is kell sokat várni az eredményre.

Csütörtök délután megtartotta első ülését a Magyar Úszó Szövetség által életre hívott, a Turi György mesteredző tevékenységét vizsgáló öttagú bizottság. A testület – melynek elnöke Ugrin Tamás ügyvéd, tagjai Danks Emese, a MÚSZ gyermekvédelmi bizottság vezetője, kommunikációs szakértő, Tausz Katalin szociológus, Becsky András, a MÚSZ alelnöke és Bohus Richárd olimpikon, világ- és Európa-bajnoki érmes, a sportolói bizottság elnöke –, megállapodott a meghívandó sportolók névsorában: legalább húsz versenyzőt kívánnak meghallgatni, kívánság esetén a női úszókkal kizárólag a bizottság két hölgytagja beszélget majd.

Személyesen kíván találkozni a testület Turi Györggyel is, illetve akár személyes meghallgatásokon, akár írásban szeretne további véleményeket kapni közvetlenül nem érintett, ám az ügyre rálátással bíró tanúktól (szülők, edzők, sportszakemberek) – derült ki a Magyar Úszó Szövetség közleményéből.

Hírdetés

A bizottság, amennyiben a tervezett menetrendet sikerül megvalósítani,

akár már december közepére elkészülhet a jelentésével.

A testület ugyanakkor a konkrét ügyön túl további javaslatokat kíván tenni a MÚSZ elnöksége részére, az esetleges problémás edzői viselkedések, módszerek felderítésére, anonim sportolói és edzői kérdőívek összeállítására, az edzők rendelkezésére álló sportpszichológus alkalmazására.

Emellett a jelenleg is működő, bármelyik fiatal úszó számára élő bejelentési lehetőségen túl a gyermekvédelmi bizottság a jövőben végig látogatja a fővárosi és vidéki klubokat, és elégedettségi felméréseket végez a versenyzők körében – írták.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »