Beindult a Gyurcsány-lobbi Brüsszelben

A DK elnöke az uniós bizottsági vezetők és nagykövetek mellett az amerikaiakkal is tárgyal.

Úgy tűnik, nem beszélt a levegőbe Niedermüller Péter, a DK alelnöke és EP-képviselője, amikor a Facebookon közölte, azért dolgozik Brüsszelben, hogy az unió szigorú szankciókkal sújtsa Magyarországot, amiért a kormány nem akar bevándorlókat befogadni az országba. A párt sajtóosztálya ugyanis kedden arról tájékoztatott: Gyurcsány Ferenc pártelnök, Molnár Csaba ügyvezető alelnök, EP-képviselő és Niedermüller kíséretében tesz látogatást Brüsszelben.

A Gyurcsány-féle lobbitevékenység tehát elkezdődhetett, a DK-s delegáció legalábbis számos uniós biztossal és bizottsági vezetővel, továbbá Yang Yanyival, az EU mellé delegált kínai nagykövettel, David Walzerrel, az EU mellé delegált izraeli nagykövettel, Selim Yenellel, az EU mellé rendelt török nagykövettel, Susan Dangerrel, az AmCham (Amerikai Kereskedelmi Kamara) európai vezetőjével is találkozik.

A DK szóvivőjétől kedden estig nem kaptunk választ arra, hogy Gyurcsány folytat-e olyan tárgyalást is, amely cége, az Altus Zrt. megbízásairól szól. Orbán Viktor miniszterelnök sajtóirodája ugyanakkor megerősítette a Bors értesülését, hogy Orbán Viktor fellebbez abban a perben, amelyet Gyurcsány Ferenc cége, az Altus indított ellene és amelyben első fokon bocsánatkérésre kötelezték a kormányfőt.

Emlékezetes, Orbán Viktor tavaly májusban Strasbourgban, egy újságírói kérdésre válaszolva skandalumnak nevezte a DK elnökéhez köthető Altus Zrt. európai bizottsági megbízását.

Azt mondta: üzleti megbízatásnak álcázott formában uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártpolitikai célokra is használja ezeket a forrásokat.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »