Behálózzák Európát a zártan élő muszlim közösségek

A polgári elhárítás, valamint a katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese, Horváth József szerint az európai politikai elit nem vette tudomásul, hogy az erős migrációs nyomás olyan szakmai kihívásokkal szembesíti a titkosszolgálatokat és rendőrséget ami teljesen eltér a napi rutintól, a migrációs válság kicsúcsosodása után pedig várható volt, hogy a terrorveszély megnövekszik.

Magyar Menedék - Badiny

Belgiumban már hetek óta fokozott készültségben voltak a biztonsági erők, ennek ellenére a terroristák mégis sikeresen hajtottak végre egy terrorakciót, amelyről elmondható, hogy egy, egyszerűen végrehajtott akció volt, hiszen taxival érkeztek, és egyszerűen betolták az előcsarnokba a robbanóanyagot – mondta el Horváth József, a polgári elhárítás, valamint a katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Horváth József kifejtette: a párizsi merényletekről készült 56 oldalas jelentés szerint az akkori akciónál semmiféle titkosított kommunikációs csatornát nem használtak az elkövetők, hanem eldobható mobilokkal beszéltek egymással. Ez megnehezíti a terrorakciók a technikai úton való felderítését – fűzte hozzá.

Látható továbbá, hogy sem Párizsnál, sem Brüsszel esetében nem tudtak érdemi információkat szerezni a titkosszolgálatok, és ez Salah Abdeslam elfogásáról is elmondható, hiszen korábban azt mondták, Szíriába távozott, most pedig kiderült, hogy egy lakásban bujkált a családjánál – hangsúlyozta a volt főigazgató-helyettes.

Azzal kapcsolatban, hogy belga kormányfő a merénylet után azt mondta: „megtörént, amitől tartottunk”, Horváth József úgy fogalmazott: szinte várható volt az Európában történtek, illetve a migrációs válság kicsúcsosodása után, hogy a terrorveszély megnövekszik.

Az Európai Unió megszokott élete az elmúlt 10 hónapban fenekestül felfordult – hangsúlyozta.

Horváth József szerint azok a zártan élő muszlim közösségek, ahol radikális nézeteket vallók is el tudnak rejtőzni, már behálózzák Európát.

Az európai politikai elit nem vette tudomásul, hogy az erős migrációs nyomás olyan szakmai kihívásokkal szembesíti a titkosszolgálatokat és rendőrséget ami teljesen eltér a napi rutintól – húzta alá, hozzátéve, hogy ezáltal megnőttek a feladatok, ehhez azonban nincs megfelelő technika, pénz és ember.

Egy-egy jó titkosszolgálati szakember kiképzése azonban évek munkája – húzta alá Horváth József.

hiradó.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »