Befutott a hírhedt thaiföldi barlangi mentésről készült film első előzetese

Befutott a hírhedt thaiföldi barlangi mentésről készült film első előzetese

Az egész világsajtót bejáró, 2018-as thaiföldi mentőakcióról Ron Howard forgatott drámát az Amazonnak, olyan sztárokkal, mint Viggo Mortensen és Colin Farrell.

A Prime Video közzétette az első előzetest Ron Howard Thirteen Lives (Tizenhárom élet) című, igaz történeten alapuló drámájához – adta hírül a Port.hu.

Mint olvasható, a film azt a 2018-as thaiföldi barlangi mentést dolgozza fel, ami során több mint két hétre – egy hatalmas esőzést követően – a Tham Luang Nang Non barlang járataiban rekedt egy tucatnyi diák és a fociedzőjük. Az eltűnésük híre annak idején bejárta az egész világot, mint ahogyan az is, hogy nemzetközi mentőcsapat szerveződött a felkutatásukra.

Hírdetés

Ron Howard nagyszabású filmje a barlangi búvárok emberfeletti erőfeszítéseinek krónikája, olyan világsztárokkal a főszerepben, mint Viggo Mortensen, Colin Farrell és a Star Wars-produkciókból ismert Joel Edgerton. Íme az új előzetes:

A rendező a trailert beharangozó virtuális sajtótájékoztatón elmondta: azzal a céllal vágott bele a film megalkotásába, hogy „valami igazán zsigeri dolgot hozzon létre”.

Eredetileg az MGM stúdió égisze alatt zajlottak a munkálatok, ám miután az Amazon 8,5 milliárd dollárért felvásárolta a nagy múltú céget, a Tizenhárom életet a hagyományos moziforgalmazás mellett a streaming platformon is be fogják mutatni. A filmszínházak július 29-től vetítik majd egy korlátozott, egyhetes időtartam erejéig, majd a világon mindenhol ugyanazon a napon, augusztus 5-én fog felkerülni a Prime Video kínálatába. A cég egyik legnagyobb nyári durranásának szánja a produkciót – idézi a Port.hu a Variety-t.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »