Befogták a kisfiút elragadó aligátort

Befogták az orlandói Disneyworld egyik mesterséges tavában kisfiút elragadó aligátort, az állatot feldarabolták, de emberi maradványokra nem bukkantak. A kétéves gyermeket tovább keresik.

A tragédia helyi idő szerint kedden este kilenc óra után történt, a Disney egyik mesterséges tavánál. Egy ott üdülő, háromgyermekes nebraskai család kétéves játszadozó kisfiát húzta be a vízbe a hüllő, és a gyermek apja hiába próbált azonnal utána nyúlni, kirángatni a gyermeket a hüllő állkapcsából, próbálkozása sikertelen maradt. Őt magát is több helyen megsebesítette a másfél méteres állat, amely aztán – a kisgyermekkel az állkapcsában – el is tűnt.

Az állatot ugyan megtalálták, fel is darabolták, de a kisfiú nyomaira nem bukkantak. Szerda délelőttig még négy további aligátort emeltek ki, valamennyit elaltatták, feldarabolták, de semmi jelét, nyomát nem találták bennük emberi testrészeknek. A kisfiúnak nyoma sincs. Közben a Disneyworld szórakoztató komplexum vezetői bejelentették, hogy elővigyázatosságból lezárják az üdülőhely valamennyi strandját.

„Tűt keresünk a szénakazalban”

„A szomorú valóság az, hogy valószínűleg soha nem találjuk meg a gyermek földi maradványait” – mondta Jerry Demings megyei seriff. A floridai hal- és vadvédelmi szolgálat szakemberei arra figyelmeztetnek, hogy most van a tojáslerakás ideje, és ilyenkor a Floridában egyébként is nagy számban élő aligátorok agresszívabbak, valamint gyakrabban araszolnak ki a vízből.

Szerdán délután még mindig több mint ötven rendőr kereste a kisfiút, a mentőakcióhoz két helikopter és búvárok csapata is csatlakozott. „Tűt keresünk a szénakazalban” – nyilatkozta a The Orlando Sentinel című lapnak Jeff Williamson, a megyei seriff hivatalának szóvivője.

A kisfiú egyébként olyan helyen játszott, ahol „úszni tilos” feliratú tábla és aligátorveszélyre figyelmeztető felirat volt.

Jacquee Wahaler, a Disney szóvivője sajtóértekezleten jelentette be, hogy a vállalat minden segítséget megad a kisfiát sirató családnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »