Befejezték a hibaelhárítást a Paksi Atomerőműben

Befejezték a hibaelhárítást a Paksi Atomerőműben

Az atomerőműben feltárták és kijavították azt a hétfőn reggel történt hibát, amely miatt csökkent az 1. blokk teljesítménye.

A Paksi Atomerőműben feltárták és kijavították azt a hétfőn reggel történt hibát, amely miatt csökkent a reaktor teljesítménye – tájékoztatta Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója délután az MTI-t.

Hozzátette: az előírt tesztek elvégzése után megkezdték az 1. blokk felterhelését. Emlékeztetett: a turbinavédelem automatikusan leterhelte 100 megawattra a 2. turbógépcsoportot, így az 1. blokk teljesítménye 360 megawattra csökkent.

Ismertette, hogy a turbinavédelem működésbe lépését és ezáltal a turbina leállását egy szabályozószelep megszorulása okozta.

Ennek javítását elvégezték, majd megkezdték a blokk teljesítményének emelését az 500 megawattos névleges szintre – közölte. A történteknek az Országos Atomenergia Hivatal honlapján közzétettek szerint nincs hatása a nukleáris biztonságra, az esemény nem jelentésköteles, hatósági beavatkozás nem szükséges.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »