Befejezte pályafutását a boksz egyik legnagyobb alakja

Pontozásos győzelemmel fejezte be pályafutását szombaton Manny Pacquiao, a profi ökölvívás jelenlegi egyik legnagyobb alakja.

A 37 éves váltósúlyú Fülöp-szigeteki bokszoló (58 győzelem/2 döntetlen/6 vereség), aki nyolc súlycsoportban is világbajnok lett, az amerikai Timothy Bradleyt verte meg Las Vegasban egyhangú pontozással, kétszer is padlóra küldve ellenfelét. Ez volt kettejük harmadik összecsapása, egyszer az öt esztendővel fiatalabb Bradley diadalmaskodott.

„Mind a 12 menetben megpróbáltam kiütni őt, de kemény harcos, és jók a kontrái. Most, hogy visszavonultam, hazamegyek és a családommal akarok lenni” – jelentette ki Pacquiao, aki előzőleg májusban lépett kötelek közé, méghozzá az amerikai Floyd Mayweather Jr. elleni slágermeccsen. A minden idők legnagyobb bevételét hozó mérkőzéstől előzetesen sokat vártak a rajongók, ám Mayweather simán győzött. Az összecsapást követően felmerült, hogy lesz visszavágó, ám Mayweather (49 győzelem/0 vereség) a szeptemberi, Andre Berto elleni sikere után megerősítette, hogy visszavonul.

Pacquiao a jövőben politikai karrierjére igyekszik koncentrálni, melyet már épít egy ideje. Jelenleg a Fülöp-szigeteki alsóház tagja, később azonban be szeretne kerülni a szenátusba.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »