Befejeződött a nyomozás Kovács Béla ügyében

Befejeződött a nyomozás Kovács Béla, a Jobbik EP-képviselőjének büntetőügyében – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hétfőn az MTI érdeklődésére.

Az ügy a vádelőkészítés szakaszába lépett, jelenlegi határideje december 11-e. Ez a határidő egyszer meghosszabbítható – tette hozzá a főügyészség. Az atlatszo.hu információja szerint a nyomozó ügyészek vádemelést javasolnak a jobbikos politikus ügyében.

A Legfőbb Ügyészség 2014 tavaszán az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt kezdeményezte Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az eljárásnak a kémkedéssel foglalkozó része titkos.

Emellett költségvetési csalás miatt is folyik eljárás Kovács Béla ellen. Ebben az ügyben az unió csalás elleni hivatala, az OLAF tett feljelentést tavaly nyáron. Kovács Béla mentelmi jogát idén májusban függesztették fel. 

Ahogy korábban megírtuk, a gyanú szerint a politikus négy gyakornokkal kötött szerződést brüsszeli munkavégzésre, de az érintettek nem jártak a belga fővárosban, nem is végeztek semmilyen munkát. Ezek tehát a gyanú szerint fiktív szerződések. Kovács Béla állítása szerint ugyanakkor mindössze adminisztrációs hibát követett el, mert az által foglalkoztatott gyakornokok esetében nem írta bele a dokumentumokba, hogy nemcsak Brüsszelben tevékenykednek majd, hanem beregszászi és szatmárnémeti képviselői irodájában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »