Befagyasztott bankszámlák: cenzúrát emleget a főszerkesztő

Befagyasztott bankszámlák: cenzúrát emleget a főszerkesztő

A Russia Today nemzetközi hírcsatorna összes bankszámláját befagyasztották Nagy-Britanniában. A hírt az orosz állami televízió főszerkesztője közölte a Twitteren. A Royal Bank of Scotlandhez tartozó National Westminster Bank arról tájékoztatta a hírcsatornát, hogy a jövőben nem tekinti ügyfelének. A bank által a londoni szerkesztőségbe eljuttatott levél szerint a döntést a pénzintézet nem kívánja megmagyarázni, és beszélni sem kíván róla.

A jövőben nem tekinti ügyfelének – erről tájékoztatta a Russia Today orosz állami tulajdonú nemzetközi hírcsatornát a brit állam többségi tulajdonában lévő National Westminster Bank. Az összes bankszámlát befagyasztották, magyarázatot nem adtak a döntésről. Az orosz hírcsatorna főszerkesztője cenzúrát emleget.

„Számunkra teljesen nyilvánvaló, hogy politikai indíték áll a háttérben. Ez egy újabb brit lépés – ezúttal igen súlyos – annak érdekében, hogy elhallgattassanak minket, hogy beszüntessük az adásunkat, hogy ne mondhassuk el a mondandónkat, hogy ne zavarjuk meg a fősodorbeli médiát, amely csak egyféleképpen számolhat be az eseményekről, és így ne vonjunk el nézőket, ne kapjanak más nézőpontot” – jelentette ki a főszerkesztő Moszkvában. Azt is kifogásolta, hogy senki nem emelte fel a szavát mellettük, pedig szerinte a brit eljárással éppen a Nyugat által hangsúlyozott sajtószabadság sérül.

Nyugati médiakritikusok viszont úgy vélik, a Russia Today a Kreml szócsöve, és szándékosan hamis információkat terjeszt. A döntés tovább rontja a diplomáciai kapcsolatot Moszkva és London között, amely már eddig is feszült volt a szíriai és az ukrajnai konfliktus miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »