Befagyasztják a tojás és az étkezési burgonya árát a szeptember 30-ai szinten, lesz egy újabb különadó is

Befagyasztják a tojás és az étkezési burgonya árát a szeptember 30-ai szinten, lesz egy újabb különadó is

Kellemetlen, de ha Gulyás Gergely kancelláriaminiszternek ígérete beválik, jövőre is kétszámjegyű lesz az infláció hazánkban. A mai kormányinfón ugyanis azt ígérte a tárcavezető, hogy a jelenlegi szint felére csökkentik az inflációt jövőre; csakhogy az a ma már 21 százalékos. 

A bevezető után lássuk, miről is döntött tegnap az Orbán-kormány:

Újabb két termék esteében vezetik be a hatósági árat: 

  • tojás,
  • Hírdetés

  • étkezési burgonya.
  • Gulyás Gergely közölte, hogy a nagybani piac kivételével mindenhol szeptember 30-ai szinten rögzítik a tojás és az étkezési burgonya árát. 

    Lesz egy újabb különadó is. A kormány szándéka, hogy a lakosság számára jövőre se emelkedjen a rendszerhasználati díj, ugyanakkor az ipar esetében nem tudják befagyasztani az áremelkedést. Ezért különadót vetnek ki azokra az energetikai cégekre, amelyek kiegyenlítő szolgáltatást végeznek. Ennek adókulcsa ’22-ben 13 százalék, ’23-ban pedig 10 százalék lesz, évente 40-40 milliárd forint plusz bevételre számít a kormányzat az újabb extraprofitadótól. 

    A miniszter végül arról is szólt, hogy a kabinet belement abba, hogy a Bizottság igénye szerint változtasson az Országos Bírói Tanács és az Országos Bírói Hivatal hatáskör megosztásán. Így szerinte már az utolsó akadályt is teljesítették a helyreállítási alap utalása előtt. 


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »