Beer Miklós megáldotta az albertirsai katolikus iskola új tornacsarnokát

Beer Miklós megáldotta az albertirsai katolikus iskola új tornacsarnokát

Az albertirsai Magyarok Nagyasszony Római Katolikus Általános Iskola jövőre ünnepli alapításának 30. évfordulóját. Az intézménynek régi vágya teljesült azzal, hogy saját tornaterme épülhetett az iskola mellett. Az ünnepélyes átadást szeptember 12-én tartották, az épületet Beer Miklós nyugalmazott püspök áldotta meg.

Az elmúlt közel három évtized alatt a nyolcosztályos iskolaépület fokozatosan bővült, de tornaterme nem volt. 2006-ban kezdeményezték előszőr a tornacsarnok építését, amelynek hiányában a diákok az egy néhány utcával messzebb található egyházi épület termeibe jártak tornaórára. Ez sem alapterületét, sem körülményeit tekintve nem volt ideális a mindennapos testnevelésórák megtartására.

Az új tornacsarnok különálló épületben, három csoportszobával, fejlesztő, orvosi, tanári szobával, öltözőkkel, parkolóval áll a tanárok és diákok rendelkezésére.

A beruházást a Váci Egyházmegyei EKIF saját forrásaiból valósította meg 2018 és 2022 között, a teljes költség 575,7 millió forint volt. A tervezési munkákat a Várdob Bt., a kivitelezést a Globo Menedzsment Kft. végezte.

„Nagy öröm számunkra és nagy mérföldkő az iskola életében, hogy az új tanévet egy minden szempontból 21. századi kialakítású és felszereltségű tornacsarnokkal kibővítve kezdhetjük meg” – mondta Farkas Zoltán igazgató, aki az átadási ünnepségen részt vevőket köszöntötte.

Beszédet mondott az iskola korábbi igazgatója, Sipőczné Farkas Mária, valamint Selmeczi Zoltán, a Váci egyházmegyei EKIF főigazgatója. Albertirsa önkormányzatát Fazekas László polgármester képviselte.

Hírdetés

A diákok sportbemutatóját követően az épületet Beer Miklós nyugalmazott püspök áldotta meg.

*

A Magyarok Nagyasszony Római Katolikus Általános Iskolát 1993-ban alapították; fenntartását 2000-ben vette át az egyházközségtől a Váci Egyházmegye, amely az épület tulajdonjogát 2017-ben kapta meg az Isteni Szeretet Leányai Kongregációjától. 2020-tól az iskola fenntartója az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF).

Nyolc évfolyamon 20 pedagógussal, 6 gazdasági-technikai dolgozóval közel 200 tanuló keresztény értékrenden alapuló nevelését–oktatását valósítják meg.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Huszár Gábor

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »