Bedőlt a világ második legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje. 3,1 milliárd dollár tartozás maradt utána

Bedőlt a világ második legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje. 3,1 milliárd dollár tartozás maradt utána

Egy bírósági beadvány szerint az FTX kriptovaluta tőzsde közel 3,1 milliárd dollárral tartozik az 50 legnagyobb hitelezőjének. Az USA-ban a múlt héten  csődöt jelentett cég azt mondta, hogy mintegy 1,45 milliárd dollárral tartozik 10 fő hitelezőjének, de hogy pontosan kiknek, azt nem hozta nyilvánosságra.

A világ második legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjének összeomlása megrendítette a bizalmat az amúgy is nehézségekkel küzdő digitális valutapiacon. Az FTX csődje annak vezetőjének, Sam Bankman-Friednek a lemondásához is vezetett. Az FTX korábbi csődbejelentései azt mutatták, hogy valószínűleg több mint egymillió embernek és vállalkozásnak tartozott.

Hírdetés

Szombaton az FTX tőzsde bejelentette, hogy megkezdte globális eszközeinek felülvizsgálatát, és kész üzlete egy részének eladására vagy átszervezésére.

Az FTX új vezérigazgatója, John Ray a múlt héten bírálta a csődbe ment kriptovaluta-tőzsde működését, mondván, még soha nem látta a belső vállalatirányítási ellenőrzés “ilyen mértékű hiányosságát”. Az FTX új vezetője egyúttal bírálta a “megbízható pénzügyi információk teljes hiányát” is.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »