Bedák: pokol vár a ringben Donaire-re

Bedák: pokol vár a ringben Donaire-re

Élete második nagy lehetőségét kapta meg Bedák Zsolt (25-1, 8 KO). A Felix Promotion kispehelysúlyú bunyósa az extraklasszis Nonito Donaire (36-3, 23 KO) ellen lép szorítóba magyar idő szerint szombaton délután, és a csata tétje nem más, mint a WBO világbajnoki öve.

Szombaton, magyar idő szerint a délutáni órákban eljön tehát az igazság órája, hiszen a Fülöp-szigeteki Cebu Cityben rendezik meg a Nonito Donaire kontra Bedák Zsolt kispehelysúlyú csatát, aminek a WBO világbajnoki címe lesz a tétje. A két bunyós már túl van a mérlegelésen: Donaire 55,23, míg Bedák 55,11 kilóval hozta a súlyát. Tehát immár semmi sem akadályozza meg a küzdelmet, és majdnem pontosan négy esztendő után bokszolhat ismét magyar bunyós profi világbajnoki címért valamelyik nagy szervezetnél. Legutóbb 2012. április 21-én Balzsay Károly bokszolt a WBA nagyközépsúlyú vb-övéért Dimitrij Sartison ellen. Csak titkon reméljük, hogy a végeredmény is hasonló lesz most, hiszen akkor Balzsay győzött.

Mindenesetre Bedáknak – 2010 után másodszor küzdhet ilyen komoly címért – nem lesz könnyű dolga, hiszen Manny Pacquiao után a legismertebb filippínó klasszis, a 33 éves Donaire eddigi pályafutása során öt súlycsoportban volt világbajnok, a legnagyobb neveket verte meg, és a szakemberek szerint benne van a súlycsoportoktól független ranglista legjobb 15 bunyósa között. A címvédő félelmetes balhorga miatt kapta a „Filippínó Villanást” becenevet, és népszerűségére tán a legjobb bizonyíték, hogy a Bedák elleni meccsét – amire állítólag harmincezer jegy fogyott el – az Egyesült Államokban is közvetítik ppv konstrukcióban. Ott az ABS-CBN (InDemand), míg itthon az M4 Sport csatorna tűzi képernyőre a találkozót, a magyar bokszrajongól 15:45-től élőben követhetik majd az eseményeket.

– Kőkeményen készültem a meccsre tíz héten keresztül, és édesapám a lehető legjobban felkészített a csatára. Biztos vagyok abban, hogy ellenfelem nem áll le velem verekedni, hanem a képzettségét akarja majd felhasználni ellenem. De csalódni fog, ezt megígérhetem – jelentette ki a mérlegelést megelőző sajtótájékoztatón Donaire.

Természetesen Bedák sem veszíteni ment a Fülöp-szigetekre, ráadásul ott lesz a ringsarkában példaképe és edzője, a számos vb-címmeccset sikeresen megvívott Erdei Zsolt.

– A győzelemről nem beszélni kell, azért sokat kell tenni előbb az edzőteremben, aztán a mérkőzésen. Én az edzéseken mindent megtettem, és akármekkora klasszis Nonito Donaire, pokoli küzdelem vár rá. Nincs újabb hat évem várni egy hasonló lehetőségre, tehát szombaton meg kell mutatnom, ki is vagyok. A legjobb pillanatban kaptam meg ezt a lehetőséget, amikor a kor és a tapasztalat egyensúlyba került – fogalmazott a kispehelysúlyú magyar klasszis.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »