„Becsúszott” egy román bravúr a téli olimpián: Strămăturaru hetedik helyen zárt szánkózásban

„Becsúszott” egy román bravúr a téli olimpián: Strămăturaru hetedik helyen zárt szánkózásban

Az elmúlt közel negyed évszázad legjobb téli olimpiai eredményét ünnepelte kedden Románia Raluca Strămăturaru szánkózásban elért hetedik helye révén, míg Magyarország a férfi rövid pályás gyorskorcsolyázói révén harcolt ki újabb döntős szerepelést.
Sikert hozott Romániának a Phjongcshangban zajló téli olimpia keddi versenynapja:

Raluca Strămăturaru az elmúlt huszonnégy esztendő legjobb ötkarikás eredményeként a hetedik helyen végzett a női szánkósok egyéni döntőjében.

A 32 éves sinaiai sportoló bravúrnak számító eredménye előtt utoljára a Ioan Apostol, Liviu Cepoi szánkópárosnak sikerült 1994-ben hatodik helyen végeznie a téli sportok csúcseseményén.

Ugyanakkor jegyeztek még két nyolcadik helyet gyorskorcsolyában Mihaela Dascălu révén, míg 1998-ban és 2010-ben Tófalvi Éva biatlonban elért tizenegyedik helyével emelkedett ki a küldöttségből.

Kedden állt rajthoz a gyergyói Lőrincz Tímea is a sífutók klasszikus stílusú sprintszámában, ám ott 61. helyen zárva nem jutott tovább a selejtezőből,

míg a próba férfimezőnyében Alin Florin Cioanca a 48 lett.

Hírdetés

A magyarországi sportolók közül sem sikerült mindenkinek továbblépnie a finálékba, a rövid pályás gyorskorcsolyázók ugyanakkor újfent kitettek magukért, hiszen

Liu Shaolin Sándor 1000 méteren jutott tovább a selejtezőből a szombati negyeddöntőbe, míg fivére, Shaoang, továbbá Knoch Viktor és Burján Csaba oldalán az 5000 méteres stafétával a döntőbe került.

A magyar staféta mellett az olimpiai csúccsal selejtezőnyertes Dél-Korea, Kína és Kanada vesz még részt a jövő csütörtökön, romániai idő szerint 14 órakor rendezendő fináléban.

„Nagyon rossz olimpia már nem lehet. Amiért jöttünk, azt elértük. Akármi lesz, már nem tudok elégedetlen lenni. Azt gondoltuk, hamar megindulnak a dél-koreaiak, de hiába mentek előre, nem volt nagy az iram, emiatt gyakran változtak a pozíciók. Nagyon tetszett, hogy az amerikaiakat kétszer is leváltottuk” – értékelt az MTI szerint a rangidős, negyedik olimpiáján szereplő Knoch Viktor.

Hozzátette, örül, hogy négycsapatos lesz a döntő, így talán nyugodtabb futamra lehet számítani. Kiemelte, nem írná alá előre a negyedik helyet.

Elárulta, amikor sikerült tapadni a hazaiakra és megvolt a két bólya előny az amerikaiakkal szemben, akkor érezte, hogy meglesz a finálé, mert mindenki magabiztosan versenyzett, nem volt benne a hiba a korcsolyázásban.

„Mindenki hozta a magáét. Senki nem adta könnyen a pozícióját – jelentette ki Burján Csaba, aki úgy vélte, két éve talán kicsit elbízták magukat és ebben a szezonban ütközött ez ki, amikor sorra kapták a pofonokat. – De a legjobbkor újra hibátlanul mentünk!”


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »