Becse Norbertet a Szövetség komáromi járási elnökévé és megyelnök-jelöltjévé is választották

Becse Norbertet a Szövetség komáromi járási elnökévé és megyelnök-jelöltjévé is választották

Ma Lakszakállason előbb a Szövetség Komáromi járásának MKP Platformja a megyei képviselő-jelöltekre és megyeelnök-jelöltre történő jelöltállító járási konferenciáját tartotta, amelyen 92,31 százalékos volt a részvétel. Majd 84,62 százalékos részvétellel került sor a Szövetség Komáromi Járási Konferenciájára, amelyen megalakultak a párt járási szervei.

„Egyedüli platformként továbbra is elsődlegesnek tartjuk az aluról építkező pártstruktúrát. A helyi platformjainkból összesen 9 helyről 11 személyre érkezett jelölés a megyei képviselőségre. A konferencia a következő személyeknek szavazott bizalmat: Viola Miklósnak, Becse Norbertnek, Zink Vass Nórának és Horváth Árpádnak. Fontosnak tartottuk, hogy a Komáromi járásnak, mint a megyében a legnagyobb számú magyar szavazóval rendelkező járásnak, a megyeelnöki posztra is legyen jelöltje. A konferencia Becse Norbertet, az MKP Platform járási elnökét javasolta erre a posztra” – tájékoztatta a Ma7 portált Zink Vass Nóra, a Szövetség MKP Platform országos és járási titkára.

Azt is megtudtuk, hogy az MKP Platform konferenciája után ugyanott, 84,62 százalékos részvétellel tartották a Szövetség Komáromi Járási Konferenciáját, amelyen megalakultak a párt járási szervei. A konferencia a Szövetség komáromi járási elnökének Becse Norbertet (MKP Platform) választotta. Majd megválasztotta a 18 tagú elnökséget, amelynek 9 tagja az MKP Platformból: Becse Norbert, Viola Miklós, Zink Vass Nóra, Brinzik Angéla, Gyarmati Tihamér, Horváth Árpád, Iván Tamás, Basternák Ildikó, Bukovszky János, 6 tagja a Híd Platformból: Tóth Péter, Héder Ágnes, Andruskó Imre, Sárai Ladislav, Szendi László, Bachorec František, 3 tagja pedig az Összefogás Platformból van, az utóbbiak: Marcinkó Adrián, Bauer Ildikó és Orosz Örs.

Hírdetés

Aztkövetően, a konferencia szünetében megtartotta alakuló ülését a járási elnökség, s megválasztották a járás 2 alelnökét Tóth Péter (Híd Platform) és Marcinkó Adrián (Összefogás Platform) személyében. Az elnökség döntött arról is, hogy a járás 8 megyei képviselői helyének a feltöltésére a konferenciának a következő arányt javasolja: 5 hely az MKP Platformnak, 1 hely a Híd Platformnak és 2 hely az Összefogás Platformnak.

A Szövetség Járási Konferenciája megválasztotta meegyelnök-jelöltnek Becse Norbertet, és a következő megyei képviselőjelölteket szavazta meg: Andruskó Imre (Híd), Bauer Ildikó (ÖF), Becse Norbert (ÖF), Gyarmati Tihamér (MKP), Horváth Árpád (MKP), Orosz Örs (ÖF), Viola Miklós (MKP), Zink Vass Nóra (MKP).

„Az elkövetkező időszakban a párt saját tevékenységét a megyei és az önkormányzati választások kampányára kívánja összpontosítani. A választópolgárok számára azt az üzenetet szeretnénk közvetíteni, hogy a járásunkban egyedüli magyar pártként a jelöltjeink együtt, szövetségben a szűkebb pátriánk érdekeit kívánják a szem előtt tartani” – mondta el végül a Ma7-nek Becse Norbert.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »