Bécsben tüntet a Népszabadság

A Népszabadság újságírói péntek délelőtt 10 órakor tiltakozó akciót és nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak Bécsben a rendkívüli osztrák és nemzetközi médiafigyelem miatt.

A sajtótájékoztatót követően a szerkesztőség tagjai megpróbálják szóra bírni Heinrich Pecinát, a VCP tulajdonosát a cég bécsi telephelyén. A hét közepén derült ki, hogy a Mediaworks-tulajdonos VCP feje ellen Ausztriában büntetőeljárás zajlik. Azon a napon, amikor a kiadó vezetői betegségre hivatkozva rázták le a Népszabadság tárgyalni érkező újságíróit, az osztrák milliárdos hűtlen kezelési ügyben ült a bíróságon.

A Népszabadság-ügy egy másik fejleménye pedig az, hogy két nappal kinevezése után, egészségügyi okokból távozott posztjáról Katona Viktor, megbízott vezérigazgató. Helyére Door Tamást, a társaság értékesítési és marketingigazgatóját bízták meg szerdán, hogy jelenlegi feladatai mellett töltse be a kiadócsoport megbízott vezérigazgatói pozícióját.

A Figyelő nyomán lapunk is megírta, hogy jó eséllyel 120-130 millió forintot bukott a Népszabadság azonnali bezárásán a Mediaworks. A lap számai szerint az egykori előfizetők durván 80-85 millió forintos követeléssel léphetnek fel a kiadó felé, a munkavállalóknak pedig a hónap végén 38-40 milliót kell kifizetni.

A Népszabadság munkatársai napokig nem férhettek hozzá személyes tárgyaikhoz, végül szerda este végre bemehetett – papíron jelenlegi – Bécsi úti munkahelyére a „felfüggesztett” Népszabadság néhány munkatársa. Ez derül ki a szerkesztőség tagjai által szerdán készített és közzétett, Plüsspanda-kiszabadítási akció című videóból.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »