Beblavý: Barátaim, hogy mi történt tegnap este a parlamentben?

Beblavý: Barátaim, hogy mi történt tegnap este a parlamentben?

1. Végérvényesen bebizonyosodott, hogy ha Ficonak, Dankonak és Bugárnak tényleg a lét a tét, bárkivel összefognak. Kollárral, a fasisztákkal, és megveszik, beígérnek…teljesen mindegy. Ez nem csak azt jelenti, hogy a koalíciós pártok elnökei teljesen gátlástalanok, hanem azt is, hogy frakcióikban nincs senki, aki megállítaná őket. A szlovák demokrácia védelme nem számíthat rájuk alapvető értékeit illetően sem. Ilyen dolgokat Nyugat-Európában egyetlen kormány sem tenne, de teszi ezt például Babiš is.

2. Megmutatkozott, hogy ha szükséges, a fasiszták és a SME RODINA is kéznél van. Ez nemcsak az Alkotmánybíróság esetében van így, hanem a gyugdíjplafon esetében és más dolgoknál is. Ha változást akarunk Szlovákiában, nem szabad, hogy többségük legyen.

3. Hogy a fasiszták végül miért nem szavazták meg a technikai jellegű, de kulcsfontosságú javaslatot, amivel végül elkaszálták az egész nagy játékot? Nem tudni. Összezavarodtak, vagy azt mondták, hogy nem szavazzák meg, mert az előterjesztő (Gál) a zárszavában fasisztáknak nevezte őket, vagy egész idő alatt csak az időt húzták: Nehéz megmondani, és nem is fog kiderülni, mert megbízható, igaz forrás az ĽSNS-nél nincsen. A tragédia az, hogy a szlovákiai demokrácia Kotlebáék gatyamadzagján függ.

Hírdetés

4. A parlament a jelenlegi szabályok szerint fogja megválasztani az úl alkotmánybírákat, ami nem jó, de sokkal rosszabb lett volna, ha ezt a fico-kotleba többség dönthette volna el az államfő nélkül.

A választásokig még som munka vár ránk. Biztosíthatom önöket arról, hogy a SPOLU-ra számíthatnak.

Miroslav Beblavý: Facebook

Nyitókép: Pravda


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »