Beálltak Majtényi mögé a szocialisták

Az MSZP is beáll Majtényi László mögé – a szocialisták évadnyitó frakció-ülésükön döntöttek arról, hogy a civilek jelöltjét ajánlják az Országgyűlésnek a köztársasági elnöki posztra.

Az alkotmányjogász, a szocialistákkal tartott együttes sajtótájékoztatón azt mondta: a legfontosabb az, hogy visszaadják az embereknek a választás szabadságát. „Ha egyszerűen szeretném megfogalmazni, akkor azt mondanám, hogy a Fidesz-kormány elvette tőlünk az ország szabadságát, a közszabadságot az alapvető szabadságokat, vagy ezeknek a szabadságoknak a nagyon nagy részét. Az autonómiánk utolsó kis morzsáit, kis darabkáit próbáljuk most megvédeni” – jelentette ki Majtényi László alkotmányjogász.

A magyar állam jelenleg nem működik úgy, ahogy egy alkotmányos jogállamban működnie kellene – erről egy szekszárdi fórumon beszélt korábban az ellenzék köztársaságielnök-jelöltje. Majtényi szerint csak a jobb- és a baloldal közös alkotása lehet egy működő alkotmány. Fennáll ugyanakkor annak a veszélye, hogyha a baloldal hatalomra jut, úgynevezett revans alkotmány születik. A jelenlegi Nemzeti Együttműködés Rendszerében nem működik a demokratikus hatalomgyakorlás. Ha ezt átveszi a baloldal, akkor – Majtényi szerint – csöbörből vödörbe esünk.

Majtényi László a Hír TV Magyarország élőben című műsorunk vendége volt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »