Bátorító üzenet a Bárka táboros gyerekeknek

Rúzsa Magdi, Pápai Joci, Intim Torna Illegál és Mező Misi a Magna Cum Laudéból – csak néhány név azok közül, akik vállalták, hogy karácsonyi üzenettel támogatják a Magyarországi Református Egyház Bárka táborának fiataljait. A gyerekek a bátorító videókat a Bárka Facebook oldalán nézhetik majd meg.

Tavaszi veszélyhelyzet, otthontanulás, nyári bizonytalanság, elmaradt táborok és családi nyaralások, bezártság, bántalmazó légkör. Az idei év valamennyiünket erősen próbára tett. Mindenkinek nehéz alkalmazkodni a rendkívüli körülményekhez. A család és sokszor a szerető támogatás nélkül élő bárkás fiataloknak azonban a hiány talán még húsbavágóbb. A Magyarországi Református Egyház Bárka táborának szervezői most hírességek üzeneteivel próbálnak segíteni a gyerekeknek.

„A Magna Cum Laude zenekar énekese és dalszerzője Mező Misi és Kara Misa, az Intim Torna Illegál tagjai és dalszerzője Balázs Ádám, Oláh Ibolya, Rúzsa Magdi, Lovas Emília, Pápai Joci és Zámbori Soma üzenetei pár nappal a felkérés után már a postafiókomban landoltak. Hihetetlen volt látni, ahogy valamennyien együtt mozdultak a gyerekekért!” – foglalja össze Becze Orsolya, a Bárka tábor szakmai vezetője.

Bárka tábor

Rúzsa Magdi szavait idézve: „… sose add fel, mert mindig van kiút, és mindig vannak olyan emberek, akik szeretettel fogadnak és arra fognak törekedni, és azon lesznek folyamatosan, hogy Neked minél nagyobb szárnyakat adjanak. Úgy, hogy sose add fel!”

A hét folyamán további hírességek vállalták, hogy saját videóval támogatják az ügyet, nevük a megjelenésig legyen meglepetés. Karácsonyig a Bárka tábor Facebook és Instagram oldalán a szervezők naponta teszik majd közzé az üzeneteket.

Kara Misa dalszerző egy verset is írt külön erre az alkalomra. „Misa vagyok a Magna Cum Laude zenekarból, S hogy érts Te is a szép szavakból, Ahhoz nem kell drága kincs, Hogy szívedből adj, ha másod nincs, És felhőtlen lesz majd az ég is, Amúgy református vagyok én is, Arcomon nincs méretes könny, A zsebemben az énekeskönyv, S nem száll Rád a vírus átka, Mert jövőre is vár a Bárka.” (Kara Misa)

További információ: https://barkatabor.hu

A Magyarországi Református Egyház eddigi legnagyobb szabású esélyteremtési programjának 2018-as indulása óta közel 4000 gyermek és fiatal kapott lehetőséget arra, hogy ingyenesen táborozzon – köztük nagyon sok Magyarország legszegényebb régióiban, hátrányos helyzetben élő gyermek és fiatal. A programban évente több mint 1500 gyermek vesz részt, köztük olyanok is, akik a szegénység, a megkülönböztetés vagy egyéb krízishelyzet miatt jelentős hátrányt szenvednek mindennapjaikban.

A tábor jövője most a mi kezünkben van. Ahhoz, hogy a Bárka projekt továbbra is élni tudjon, közösségi összefogásra van szükségünk. Ezért a Bárka tábor, most első alkalommal hirdette meg adventi pénzadománygyűjtését, melyhez csatlakozva a www.barkatabor.hu/tamogass oldalán várjuk a felajánlott támogatásokat, hogy még több gyermek eljusson a jövőben is táborainkba.