Báthori István adománylevele Marosillyén

Báthori István adománylevele Marosillyén

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány a marosillyei Veres-bástya tulajdonosaként évről évre megnyitja az érdeklődők előtt a Bethlen Gábor tiszteletére és örök emlékezetére nevet viselő kiállítást június 15. és szeptember 15. között.

Az átutazó vendégek az alapítványnál nevelkedő diákok kalauzolásával ismerkedhetnek Bethlen Gábor szülőházával, életével, Erdély aranykorával. Az épített örökségként fennmaradt Veres-bástya, illetve a benne működő kiállítás minden esztendőben egyre látványosabb és érdekesebb elemekkel bővül, lehetőséget teremtve különféle kulturális programok kialakításához.

– Bizakodással mondhatom, hogy egy kitartó évtized munkája kezd beérni. Nehéz, rögös utat tettünk meg ebben a néhány évben. Megismertük, megtudtuk és megértettük, hogy tájainkon a kultúrértékek megmentése csakis óriási hittel és elszántsággal történhet. Aki ilyenre vállalkozik, annak kell valami belső indítéka, elhivatottsága legyen, hiszen ez állandó szolgálatot kíván, mely nagyon széles skálát ölel fel a szervezéstől az oktatáson, a karbantartáson keresztül az idegenvezetés és fejlesztési források előteremtéséig – mondta Varga Csaba, a ház megbízott vezetője.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »