Bãsescu: a PMP célja visszaállítani az oktatási törvényt a 2011-es formájába

“Eltorzították” a 2011-es oktatási törvényt a 108 végrehajtott módosítás által, a Népi Mozgalom Párt (PMP) célja pedig visszaállítani eredeti formájába ezt a jogszabályt – nyilatkozta Traian Băsescu, a PMP elnöke.

“A híres Andronescu asszony és a híres plagizáló, Victor Viorel Ponta miniszterelnök révén 108 módosítást eszközöltek a törvényen. A jogszabályt egyszerűen eltorzították. Ezekkel a változtatásokkal gyakorlatilag visszatértünk a régi oktatási gyakorlatokhoz, ismét az érdekcsoportok, szakszervezeti érdekek állnak a rendszer középpontjában. (…) Meg kell értenünk, hogy az oktatási rendszernek diákcentrikusnak kell lennie” – nyilatkozta Băsescu az alakulat Prahova megyei jelöltjeinek bemutatkozó rendezvényén.

A PMP elnöke rámutatott, a funkcionális analfabetizmus 42%-os, az iskolaelhagyás 19,1%-os országos szinten. A PMP célja visszaállítani eredeti formájába a 2011/1-es törvényt, és öt éven át megtartani azt. Az iskolaelhagyás legfőbb oka a szegénység, a szociális segélyekből pedig a ténylegesen rászorulóknak kell részesülniük – tette hozzá Băsescu. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »