Baseballütős verekedés: előzetesben az elkövetők

A Kaposvári Járásbíróság hét ember előzetes letartóztatását rendelte el a siófoki Petőfi sétányon pénteken történt bűncselekmény kapcsán.

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt tizenegy személy ellen indított eljárást a Siófoki Rendőrkapitányság – írja a Police.hu. A rendelkezésre álló adatok szerint augusztus 5-én hajnalban egy siófoki szórakozóhely előtt egy helyi és egy budapesti társaság került nézeteltérésbe, majd verekedett össze. Az egyik csoport tagjai baseballütővel és botokkal felfegyverkezve ütlegelték vitapartnereiket, míg a másik társaságból egyikük késsel sebezte meg egy helyi férfi hátát. Az orvosi szakvélemények szerint a bántalmazások következtében két személy szenvedett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést. A verekedésnek a helyszínen lévő rendőrök vetettek véget, amelynek során rátámadtak az egyik intézkedő nyomozóra, aki a kezén sérült meg könnyebben.

A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai a 34 éves L. Zs.-t, a 36 éves L. O.-t, a 42 éves B. B.-t, a 23 éves D. Á.-t, a 34 éves D. A.-t, a 42 éves H. A.-t, a 38 éves N. R.-t, a 42 éves O. L.-t, valamint három fiatalkorú fiút a helyszínen elfogtak, majd előállítottak a rendőrkapitányságon. A nyomozók mind a tizenegy személyt – bűnügyi őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, akik közül hét emberrel szemben kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását, amit a Kaposvári Járásbíróság augusztus 6-án 30 napra el is rendelt. Az eljárás további szakaszában a 23 éves D. Á. és a három fiatalkorú szabadlábon védekezhet.

Az intézkedő rendőr sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a rendőrség feljelentést tett az ügyben hatáskörrel rendelkező Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségen.​


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »