Barnának nem tetszik, hogy még mindig egyfordulósok az önkormányzati választások

Barnának nem tetszik, hogy még mindig egyfordulósok az önkormányzati választások

Elégedetlenségének adott hangot Dan Barna, az USR PLUS társelnöke amiatt, hogy a június 27-ére kitűzött időközi helyhatósági választások egyfordulósak lesznek.

Barna beszámolt arról, hogy az USR PLUS országos vezetőségének hétfői ülésén felmerült a választási törvénykönyv kérdése is. Mit mondta, az USR PLUS által sürgetett és a kormányprogramban megígért kétfordulós polgármester-választás bevezetése késlekedik, így a hónap végére kiírt időközi helyhatósági választások egyfordulósak lesznek. „A koalícióban javasolni fogom, hogy dolgozzunk ki világos ütemtervet erre a kérdésre vonatkozóan” – tette hozzá.

Hírdetés

Dan Barna elfogadhatatlannak nevezte, hogy hatalomra kerülés után egyes kampánytémák lekerülnek a napirendről. ‘A választási program a választási reform szükségességét hangsúlyozta, és ezt meg kell valósítani, mert most pont úgy fognak folyni a választások, mint a PSD idején. Történt itt valami előrelépés?’ – tette fel Barna a kérdést.

Dan Barna nyilatkozatára a PNL elnöke, Ludovic Orban úgy reagált: a liberális pártiak is a kétfordulós polgármester-választás bevezetését támogatják, de a 2024-es választási év még messze van.

„Emlékeztetném önöket, hogy az általam vezetett kormányt bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatták, mert a PNL-kormány felelősséget vállalt a kétfordulós polgármester-választásért. Nyilván mi is támogatjuk, de azt akarjuk, hogy ez a döntéshozatal pillanatában történjen meg. Egyelőre messze vagyunk a 2024-es választási évtől” – fogalmazott Orban.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »