Barna: Sokan azért mentek külföldre, mert Romániának nincs iránya és korrupt

Barna: Sokan azért mentek külföldre, mert Romániának nincs iránya és korrupt

Dan Barna, az USR-PLUS választási szövetség elnökjelöltje azt mondta vasárnap Iaşi-ban, hogy sokan nem az alacsony fizetés miatt hagyták el az országot és vállaltak külföldön munkát, hanem a korrupció és a politikai döntéshozók konkrét elképzeléseinek és koherenciájának hiánya miatt.

Barna szerint Romániában a korrupció visszaszorítása mellett az a másik legnagyobb feladat, hogy a közéleti szerepekkel becsületes és hozzáértő embereket bízzanak meg.

Hírdetés

„Ha lesz erőnk ezt megtenni, akkor mi leszĂźnk az a pĂĄrt, az a szĂśvetsĂŠg, ĂŠn leszek az az ĂĄllamfő, akinek sikerĂźlt megvĂĄltoztatni RomĂĄnia fejlődĂŠsi irĂĄnyĂĄt, mert sokan nem a minimĂĄlbĂŠr miatt mentek el azok kĂśzĂźl, akik elmentek. ElmondtĂĄk nekem az Amerikai EgyesĂźlt Államokban is, MĂźnchenben is, Madridban, Londonban ĂŠs Chişinăuban is. Azt mondtĂĄk: azĂŠrt mentek el, mert RomĂĄniĂĄnak nincs egy irĂĄnya, valĂłjĂĄban egyik naprĂłl a mĂĄsikra ĂŠl, cĂŠl nĂŠlkĂźl, fejlődĂŠsi irĂĄny nĂŠlkĂźl, elkĂŠpzelĂŠs nĂŠlkĂźl” – jelentette ki az USR elnĂśke.

Dan Barna azt is elmondta, olyan ĂĄllamelnĂśk szeretne lenni, aki irĂĄnyt ĂŠs terveket ad az orszĂĄgnak.

Az USR PLUS szövetség jelöltje vasárnap Iaşi-ban mutatta be államelnöki programját. Az eseményen a PLUS elnöke, Dacian Cioloş is részt vett. (agerpres)
NyitĂłkĂŠp: Stirea de Iasi


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »